BIHFUDBAL

Marina Ševo za SNM: Jubilej Škole fudbala Mladost Glamočani biće grandiozno proslavljen

Škola fudbala Mladost iz Glamočana jedna je od najuspješnijih na ovim našim prostorima. Ova, slobodno je možemo nazvati akademija, sljedeće godine slavi 10 godina postojanja i rada.

Kako teku pripreme za proslavu jubileja, odnosno jedan presjek dosadašnjeg posla koji je urađen napravili smo sa Marinom Ševo, koja je jedan od glavnih trenera u ŠF Glamočani.

Marina, dosta urađenog posla je iza ŠF Mladost iz Glamočana?

– Škola je osnovana u novembru 2012. godine. Trenutno broji 150 članova, dječaka i djevojčica od 2007 do 2016. godišta. To su selekcije pretpionira, pionira i pjetlića, škola fudbala i naš najnoviji projekat, Školica fudbala za dječake 2015 i 2016. godište, ponosno ističe Ševo.

Imate odličnu saradnju sa beogradskim Partizanom, brojne legende crno-bijelih dolazile su na vaš Kamp, Saša Ilić, između ostalih.

– Već pet godina organizujemo fudbalski Kamp Partizana ovdje za Republiku Srpsku. Kroz Kamp je prošao veliki broj dječaka iz dosta zemalja, Njemačke, Austrija, Kanada…Ove godine smo dobili i Srebrenu plaketu za uspješnih pet godina saradnje, otkriva Ševo.

Teren, odnsono ukupna infrastruktura stadiona Mladosti u Glamočanima je za ponos. Tu su i reflektori…

– Reflektore smo pustili u rad prije dvije godine. Ove godine smo ih još pojačali, a završen je i objekat na stadionu. U planu je da uradimo teren sa vještačkom travom. Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske, Vico Zeljković nam je bio u posjeti, obećao je i on pomoći, a time bi i zaokružili naš kompleks, objašnjava Ševo.

Imate odličnu saradnju sa FK Sloga Trn i FK Krupa?

– Prošle sezone naši dječaci su igrali za FK Sloga. Imamo veliku podršku direktora Saše Popovića. Takođe koristimo i njihov teren za treninge, a od ove godine sarađujemo i sa FK Krupa. Naši pretpioniri, pioniri i pjetlići igraju mečeve za Krupu, rekla je Marina Ševo.

Imate saradnju i sa prvim timom trnske Sloge?

– Da, naš trener Branislav Simidžija, koji vodi naše pretpionire je i trener prvog tima Sloge, ističe Ševo.

Planovi u narednom periodu, šta vas to očekuje?

– Prvo ćemo se pripremati za naš sedmi međunarodni turnir, koji je na programu prvog vikenda u junu, nakon toga ide Kamp FK Partizan i u novembru proslava jubileja, zaključila je Marina Ševo.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button