ATPTENIS

„Novak će imati najviše slemova, ali djeca najviše vole Rafu“

Legendarna američka teniserka Bili Džin King komentarisala je „Veliku trojku“ muškog tenisa i izjavila da misli da se djeca koja počinju da se bave ovim sportom najviše ugledaju na Rafaela Nadala, ali i da smatra da će na kraju najviše grend slem titula imati Novak Đoković.

Trenutno i Đoković i Nadal i Rodžer Federer imaju po 20 grend slem titula i smatraju se trojicom najvećih tenisera u istoriji.

– Sva trojica igrača su različiti. Ja obožavam Nadala. Moja supruga i ja smo upoznali Rafu kada je imao 14 ili 15 godina. Mislim da se on ne sjeća toga, ali mi se sjećamo jer smo upamtile ogroman potencijal. Pomislile smo: ‘Ovaj dečak je baš kul!’ Volim da ga gledam jer me impresionira to kako on poštuje tenis – on se naljuti kada drugi igrači ne poštuju ovaj sport. Zato djeca i strijeme ka tome da budu kao on. Na tom polju, on je broj jedan – rekla je slavna teniserka.

– Stariji ljudi više vole Federera zbog njegove elegancije i toga kako pleše po trerenu. Nadal je više čvrsto nogama na zemlji i drži se svojih vrednosti. Đoković je jedinstven i neponovljiv. Veoma je pametan i otvoreniji je za promjene od Rafe i Rodžera. Mislim da će on na kraju imati najviše titula. To je zato što su Federer i Nadal mnogo trofeja uzeli jedan drugom. Ista je stvar bila i u ženskom tenisu – Martina Navratilova i Kris Evert bi imale po 40 GS titula da se jedna od njih dvije nije pojavila – izjavila je Bili Džin King.

Bili Džin King (77) je u bogatoj karijeri osvojila 12 GS titula, a osim toga se smatra jednom od najzapaženijih aktivistkinja na polu rodne ravnopravnosti u svjetskom tenisu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: click here for info
Back to top button