FUDBAL

DANAS JE DAN ODLUKE Samo pobjeda Srbiju spasava

Srbiju očekuje odlučujući meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Na gostovanju u Portugaliji ekipa selektora Dragana Stojkovića tražiće tri boda za put u Katar.

Riječi selektora odavno odzvanjaju mi idemo u Katar! Dakle, spremna je reprezentacija da možda i konačno zasija punim sjajem. A ovako bi mogao da izgleda tim Srbije:

Rajković, Milenković, S. Mitrović, Pavlović, Gudelj, S. Milinković-Savić, Radonjić, Kostić, Tadić, Mitrović, Vlahović.

Glavna dilema je možda ko će sve činiti štoperski trio, odnosno ko će biti po desnom boku. Sve ostalo se maltene zna. Na golu će biti Rajković, i pored kiksa protiv Azerbejdžana.Štoperski trio bi trebalo da predstavljaju Milenković, Pavlović i Stefan Mitrović, kao jedan od najiskusnijih reprezentativaca.

Po krilima bi trebalo da dejstvuju Nemanja Radonjić i Filip Kostić. Dva brzonoga krila koja mogu da igraju u oba pravca su preko potrebna Piksiju, a i jedan i drugi su donijeli prevagu u prethodnom meču.

Za ostale se zna. Gudelj i SMS će u vezi, ispred njih će biti komandant Dušan Tadić, dok su dva napadača sigurna – Mitrović i Vlahović znaju kako i zašto su ove sezone “noćna mora” za sve golmane. Pa neka tako bude i Rui Patrisiju.

Srbija je spremna. Kao zapeta puška! Piksi je namjestio ovaj tim na pravi način za ovih nekoliko meseci i dao mu posebnu draž. Uspio je čak i “eksperiment” našeg selektora protiv Katara, a nema sumnje da su “orlovi” sa dva napadača maestralni.

To je definitivno pravo oružje koje donosi pobjede, a Ronaldo i ekipa će morati da se dobro spreme za naše i te kako raspoložene napadače. A kad smo kod napadača:

U duelu protiv Katara smo dobili pravog Luku Jovića, gladnog golova, a bilo mu je potrebno samo – povjerenje. To u Real Madridu očigledno nije dobio, ali od Piksija i te kako jeste. O Dušanu Vlahoviću ne treba trošiti reči. On je ove godine gol-mašina koja samo postavlja pitanja – u koji ugao da je smjestim?

A da, pa mi imamo i najboljeg strijelca Čempionšipa i reprezentacije! Aleksandar Mitrović. Čovek – gol!

Zanimljivo, kvota na trijumf Srbije iznosi čak 10! Sa druge strane, pobjeda Portugala vrijedi 1.35, dok opklada na nerešen ishod može da vam donese pet puta veći iznos.

Sudijska četvorka koja će dijeliti pravdu dolazi iz Italije predvođena jednim od najboljih arbitara današnjice, Danijeleom Orsatom. Njemu će u Lisabonu pomoćnici biti Ćiro Karbone i Đorđo Pereti, četvrti sudija je Marko di Belo, a VAR sudije su Masimilijano Irati i Paolo Valeri.

Remi Portugala i Republike Irske izjednačio je “orlove” i evropskog šampiona iz 2016. godine na tabeli, s tim što je naš rival zadržao prvo mjesto zbog bolje gol-razlike. Naš nacionalni tim trenutno ima gol razliku plus osam, dok su Portugalci za četiri gola bolji .

Dakle, samo pobjeda Srbina spasava.

(Blic Sport)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: Hot erotic videos
Back to top button