FUDBAL

Hrvati: Kao da su Francuska ili Španija bile umjesto Srbije

Pobjeda Srbije nad Portugalom u Lisabonu jako je odjeknula u regionu.

Mediji sa prostora nekadašnje Jugoslavije ishvalili su izdanje izabranika Dragana Stojkovića Piksija na travi velikog protivnika.

Tako je hrvatski portal Indeks konstatovao u naslovu da je Srbija napravila senzaciju na Lužu i izborila plasman na Mundijal u Kataru.

– Jedna od najvećih pobjeda u istoriji Srbije – napomenuli su iz Indeksa.

Sportske novosti su napisale da su “Orlovi” golom u 90. minutu poslali Kristijana Ronalda u plej-of, ističući strijelca Aleksandra Mitrovića.

Najdalje je otišao Večernji list u analizi izvještaja pod naslovom “Srbija šokirala Portugalce”.

Zanimljivo, uporedili su Srbiju sa snagom velesila kakve su Francuska i Španija.

– Portugalci su imali prednost domaćeg terena, ulogu favorita, vodstvo od druge minute zahvaljujući pogotku Renata Sančesa i svejedno nisu uspkeli. Niti bod, što bi im takođe bilo dovoljno za plasman u Katar. A sve to zbog hrabre, brze i srčane igre Srba. Dkelovalo je kao da domaćini igraju protiv Francuske ili Španije poslije izjednačenja – konstatuju iz Večernjeg.

U BiH su nešto umjereniji izvještaji, ne toliko kao u Hrvatskoj.

Portal Kliks je napisao da je Srbija senzacionalno savladala Portugal i plasirala se na Svjetsko prvenstvo, a Dnevni Avaz naglasak daje na preokretu Srbije u Lisabonu.

Na crnogorskim Vijestima “vrišti” naslov “Ronaldo u suzama, Srbija na Mundijalu”, aludirajući na kraj asa Mančester junajteda sa Portugalom, dok je lokalni CDM konstatovao da se Srbija pridružila Hrvatskoj u Kataru.

Ekipa iz Sjeverne Makedonije je ispratila sa velikom pažnjom podvig Srba.

– Mitrović rasplakao Portugalce – naslov je izvještaja, koji je kasnije ispraćen sa izjavama i slavljem srpskih fudbalera.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: buy Dysport 500U
  2. Povratni ping: brians club
Back to top button