FUDBAL

SRBIJA ZNA DA IGRA FUDBAL Piksi je vjerovao od prvog dana

Treći mart 2021. godine mogao bi da postane jedan od najvažnijih datuma u istoriji srpskog fudbala. Tada je na klupu „orlova“ sjeo Dragan Stojković Piksi i odmah poručio – idemo na Mundijal.

Znao je veliki majstor sa čim raspolaže, znao je da ima potentan tim koji može da napravi velike stvari i napravio je. Teško je pobrojati šta je sve iz korijena promijenio. Taktika, samopouzdanje, napadačka igra…

Gotovo 100 odsto igrača koji su bili nosioci u ovim kvalifikacijama i ranijih godina su nosili dres sa državnim grbom, ali nikada sa ovakvim žarom…

Najveći trn u oku navijača minulih godina bilo je zalaganje, odnosno činjenica da neki momci nisu davali onoliko koliko mogu iz ovih ili onih razloga. To je sasvim sigurno davno prošlo vrijeme, jer momci koje nekadašnja desetka Jugoslavije i SR Jugoslavije pošalje na teren vraćaju mu koliko mogu, čak i više od toga.

Vjerovatno i zbog toga što u aktuelnom učitelju vide autoritet, znanje i samopouzdanje, jer je veliki majstor od dolaska na klupu možda ponekad i bez pokrića ponavljao šta je prvenstveni cilj i koliko vjeruje momcima. I to se definitivno vidi. Sinoć je u Lisabonu postojao samo jedan tim na terenu, strašna Portugalija sa sve nevidljivim Kristijanom Ronaldom bila je inferiorna svih 90 minuta, a „orlovi“ nagrađeni za hrabrost. Posljednju veliku pobjedu Srbija je zabilježila još 2010. godine kada je Milan Jovanović srušio Njemačku. Puni 11 godina je prošlo od tada! A novi veliki skalp stigao je u najbolje vrijeme. Srbija će iduće godine u Kataru igrati značajnu ulogu i to je već sada jasno. Jer sa Piksijem na klupi ne postoji nemoguće. To je već najavio i u prvoj izajvi poslije fenomenalnog uspjeha. Ova ekipa nema limite, ne postoje granice.

A sada pogledajte kako je pričao prije nepunih godinu dana, kada je još bio daleko od selektorske funkcije.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button