ATPTENIS

ATP odlučio: Vimbldon najskuplja egzibicija, Đoković najviše gubi

Učesnici Vimbldona u muškoj konkurenciji neće dobiti bodove nakon odluke čelnika takmičenja da se ruskim i bjeloruskim igračima zabrani učešće na turniru, saopštilo je u petak Udruženje teniskih profesionalaca (ATP).
Teniserima iz tih zemalja Ol Ingland klub je ranije zabranio da se takmiče na svim turnirima na travi u Ujedinjenom Kraljevstvu nakon ruske vojne intervencije u Ukrajini.
– Unilateralne odluke ove prirode od strane Vimbldona, ako se ne riješe, predstavljaju štetan presedan za ostatak tura. Diskriminacija prema pojedinačnim turnirima jednostavno nije održiva na turneji koja deluje u više od 30 zemalja. I dalje se nadamo da će naredni razgovori sa Vimbldonom dovesti do prihvatljivog ishoda za sve zainteresovane – navodi se.

To praktično znači da se Vimbldon biti najskuplja egzibicija na svijetu, jer će teniseri dobiti novčane nagrade, ali ne i ATP poene.
Uklanjanje Vimbldona sa ATP rang liste će u velikoj mjeri naštetiti naporima Novaka Đokovića da zadrži broj 1 na rang listi.
Srpski teniser i branilac titule u Londonu će izgubiti 2.000 poena, dok drugoplasirani Danil Medvedev i trećeplasirani Aleksander Zverev mogu da izgube samo 180 poena iz četvrtog kola.

Vimbldon će biti održan od 27. juna do 10. jula.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button