ATPTENIS

ATP odlučio: Vimbldon najskuplja egzibicija, Đoković najviše gubi

Učesnici Vimbldona u muškoj konkurenciji neće dobiti bodove nakon odluke čelnika takmičenja da se ruskim i bjeloruskim igračima zabrani učešće na turniru, saopštilo je u petak Udruženje teniskih profesionalaca (ATP).
Teniserima iz tih zemalja Ol Ingland klub je ranije zabranio da se takmiče na svim turnirima na travi u Ujedinjenom Kraljevstvu nakon ruske vojne intervencije u Ukrajini.
– Unilateralne odluke ove prirode od strane Vimbldona, ako se ne riješe, predstavljaju štetan presedan za ostatak tura. Diskriminacija prema pojedinačnim turnirima jednostavno nije održiva na turneji koja deluje u više od 30 zemalja. I dalje se nadamo da će naredni razgovori sa Vimbldonom dovesti do prihvatljivog ishoda za sve zainteresovane – navodi se.

To praktično znači da se Vimbldon biti najskuplja egzibicija na svijetu, jer će teniseri dobiti novčane nagrade, ali ne i ATP poene.
Uklanjanje Vimbldona sa ATP rang liste će u velikoj mjeri naštetiti naporima Novaka Đokovića da zadrži broj 1 na rang listi.
Srpski teniser i branilac titule u Londonu će izgubiti 2.000 poena, dok drugoplasirani Danil Medvedev i trećeplasirani Aleksander Zverev mogu da izgube samo 180 poena iz četvrtog kola.

Vimbldon će biti održan od 27. juna do 10. jula.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: browning schusswaffen
Back to top button