ATPGRAND SLAMTENIS

Politika je ove godine oduzela Đokoviću 4.000 bodova

Odluka Vimbldona da zabrani učešće na turniru ruskim i bjeloruskim predstavnicima donijela je u petak veče velike probleme tenisu, kada su ATP i WTA, kao odgovor, odlučili da ne dodjeljuju bodove za treći grend slem sezone!

Na taj način su najviše “pogodili” Novaka Đokovića koji će, kao aktuelni osvajač, izgubiti 2.000 bodova i prvo mjesto na rang listi. Pogođeni su i ljubitelji tenisa koiji su na društvenim mrežama ovaj potez vidjeli kao još jedno miješanje politike i sporta.

Zanimljivo, istakli su da je ova situacija veoma slična sa onim što se Novaku dogodilo u Melburnu kada mu nisu dali da igra na Australijan openu, te su ga u međuvremenu deportovali.

– Politika je ove godine oduzela Đokoviću 4.000 bodova – jedan je od komentara, a tu su i ostali:

– Dakle, Vimbldon zabranjuje Ruse, što dovodi do toga da ATP/WTA ne dozvoljavaju igračima da zadrže poene. A što ironično dovodi do toga da će Medvedev biti broj jedan iako nije ni igrao. Pogodite koga tačno ovo boli? Naravno, Novaka.

Podsjetimo, Novakovi najveći rivali na ATP listi Danil Medvedev i Aleksander Zverev 2021. godine svoje učešće na Vimbldonu završili su u četvrtoj rundi, što znači da će se njima oduzeti samo po 180 bodova.

Stefanos Cicipas je prošao još bolje od ruskog i njemačkog tenisera, pošto će njemu biti oduzeto deset poena, s obzirom da je prošle godine eliminisan već u prvoj rundi. Karlos Alkaraz će izgubiti 45 poena, koliko je osvojio 2021. godine plasmanom u drugo kolo.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button