FUDBALREGION

VELIKA REKONSTURKCIJA U PARTIZANU Upitni Jojić, Marković, Pavlović…

Još jedna utakmica je ostala Partizanu do kraja sezone – finale Kupa Srbije. Posljednja prilika da se osvoji trofej u takmičarskoj 2021/22. Da li bi pehar Kupa zadovoljio ambicije čelnika kluba i igrača, koji su zimus glasno poručivali da je titula prioritet, sad ili nikad sa pet bodova prednosti, to je već drugi „padež“.

Kada se sezona završi peti put uzastopno bez osvojene šampionske krune, teško da može da se ocijeni uspješnom, kako god da se završi u četvrtak uveče na Marakani.

A, kako stoje stvari, utakmica na stadionu Crvene zvezde mogla bi da znači i početak velike rekonstrukcije Partizanovog tima, jer na današnji dan desetorici fudbalera ističu ugovori. Neki su standardni prvotimci, neki povremeno uskaču u sastav, neki su precrtani. Ali, kakav god da im je status, sva ta mjesta će morati da se popune u igračkom kadru za sljedeću sezonu.

Od početka zimskih priprema, kada je prvi put postavljeno pitanje produžetka saradnje sa velikim brojem prvotimaca, samo su trojica do danas parafirala produžetak saradnje: vezista Bibars Natho, lijevi bek Slobodan Urošević i golman Nemanja Stevanović.

Ugovor sa posljednjim danom juna ističe Milošu Jojiću. Ove sezone strijelac sedam, a asistent za 13 golova. U Partizanu bi voljeli da ga zadrže, iako se dobar dio navijača ne bi složio s tim. S obzirom na zvižduke s tribina u posljednjih nekoliko utakmica, pitanje je da li je i Jojić raspoložen da nastavi karijeru u Humskoj.

Ističe ugovor i Lazaru Markoviću. Njegov bilans ove sezone je porazan. Nekadašnji fudbaler Benfike i Liverpula je završio prvenstvo bez ijednog gola! Na 37 mečeva postigao je četiri pogotka, od toga tri na evropskoj sceni i jedan u Kupu Srbije. Dodao je i osam asistencija, ali sve ukupno daleko ispod očekivanja od igrača koji na papiru ima najjaču biografiju od svih u Partizanu. I to sa 28 godina.

Desni bek Aleksandar Miljković je takođe, za sada, ni na nebu ni na zemlji. Iako navijači Partizana nisu bili oduševljeni kada se vratio u klub, svoje dve sezone je odradio na vrlo solidnom nivou, čak je došlo do toga da se vidio problem u defanzivi kada ga nije bilo u timu. Ne bi bilo iznenađenje da na kraju ostane u Humskoj.

Nemanja Miletić se vratio u klub prije godinu dana, a ugovor mu već sada ističe. Univerzalni defanzivac Partizana je uspio da se nametne, pogotovo u proljećnom dijelu sezone, na kraju je skupio respektabilnih 30 nastupa ove sezone. U Humskoj bi voljeli da ga zadrže, pričalo se da mu je ponuđen novi ugovor, čeka se potpis…

U grupi igrača čiji je status neizvjestan je najprije Lazar Pavlović. Mnogo se očekivalo od ovog momka, dobio je da nosi „desetku“ na leđima, ali nije uspio da se izbori ni za status rezerve koja redovno ulazi u igru. Samim tim ni da bude sljedeći igrač za prodaju. U proljećnom dijelu prvenstva samo dva puta je istrčao na teren. Čak i da u klubu žele da ga zadrže, pitanje je da li se njemu i dalje čeka šansa u Humskoj ili bi da je potraži negdje drugo gdje će imati veću minutažu.

Dvojici lijevih bekova ističu ugovori: Ivanu Obradoviću i Rajku Brežančiću. Prvog su povrede omele da više vremena provede na terenu, pa je ogroman teret pao na Uroševića, dok je Brežančić već spakovao kofere za novi odlazak iz Partizana. Mozzartsport.com

Trojici veterana takođe se završava saradnja sa Partizanom: Bojanu Ostojiću, Milanu Smiljaniću i Milanu Lukaču.

A, možda je pitanje svih pitanja, od kojih u dobrom delu leži odgovor da li će neko od svih pomenuti na kraju ostati u Humskoj: ko će biti trener? Ukoliko Aleksandar Stanojević prelomi da ostane, iako se sa svih strana čuje da je mnogo bliži odlasku, onda možda neko od pobrojanih i prelomi da stavi potpis na nastavak saradnje sa Partizanom.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button