BOKS

SPEKTAKL U BANOVIĆIMA Nikad spremniji Numanović čeka Toresa u meču za titulu

Pripreme za bokserski spektakl u Banovićima u punom su jeku, bliži se 10. jun, dan kada će se Enid Numanović boriti protiv Migela Toresa iz Kolumbije za “WBF intercontinental light heavyweight” titulu.

Iako je Tores favorit jer je iskusan bokser sa 33 pobjede u profesionalnom boksu u Numanovičevom taboru nadaju se da će na domaćem terenu uspjeti odgovoriti izazovu, te ostvariti pravo da boksuje za WBC i WBA titule.

– Mlađi je od Toresa i vjerujemo da će nametnuti dominaciju jer u ovaj meč ulazi u najboljoj formi do sada. Činjenica je da će raditi deset rundi, pa moramo biti spremni za svih 30 minuta boksa. Želimo da spomenemo i naše prijatelje iz PFHSC iz Sarajeva sa kojima zajedno obavljamo pripreme za meč – navodde iz njegovog tabora.

Sportska dvorana u Banovićima biće tijesna da primi sve koji žele da prisustvuju spektaklu jer će prije centralne borbe večeri moći da uživaju u amaterskim i profesionalnim borbama boksera iz Njemačke, Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Slovačke i naravno najboljih boksera BiH. Organizatori su zahvalili pokroviteljima, u prvom redu opštini Banovići, RMU Banovići, Vladi Tuzlanskog kantona i BH telekomu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button