EVROPAKOŠARKA

KAZNA TROSTRUKO SMANJENA Žagiris „nagrađen“ za odvratno vrijeđanje Srbije i Zvezde

Meč između Žalgirisa i Crvene zvezde koji je odigran u Kaunasu početkom aprila je izazvao mnogo polemike. Na početku susreta su košarkaši srpskog tima odbili da drže zastavu na kojoj je pisalo “Zaustavite rat” zbog toga što je bila u bojama Ukrajine. Tada su dobli zvižduke sa tribina.

Nedugo poslije toga su pristalice domaćeg kluba napravile novi haos, pošto su iznijeli zastave NATO pakta, a onda su vrijeđali Srbiju raznim pogrdnim povicima. Tada su pristalice Zvezde izbačene iz dvorane, da bi potom Evroliga zbog toga pokrenula disciplinski postupak.

Poslije istrage je Žalgiris kažnjen, a sada je stigla nova sramotna odluka. Njihova kazna je smanjena. Prvobitno su bili kažnjeni sa 9.000 evra, sada je ta kazna spuštena na 3.000 evra.

– Žalba Žalgirisa je bila uspješna, kazna je smanjena. Navijači su već skupili 6.607 evra i uplatili su to na račun kluba, pa su iz kluba odlučili da razliku od 3.607 evra uplate u dobrotvorne svrhe, odnosno u fond za pomoć Ukrajini – navodi litvanski portal “Basketnews”.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button