BICIKLIZAMTRKA BANJA LUKA-BEOGRAD

Prijedor spreman za spektakl: Domaćin cilja treće etape trke “Beogard – Banjaluka”

Cilj treće etape biciklističke trke „Beograd – Banjaluka“ drugu godinu zaredom biće u Prijedoru, potvrđeno je nakon sastanka prvog čovjeka ovog grada Slobodana Javora sa delegacijom najkvalitetnije trke u regionu.

Dobre stvarni ne treba mijenjati. Tom parolom vodili su se domaćini i organizatori i ovaj put, a koliko su i jedni i drugi zadovoljni minulim izdanjem govori i to da su pregovori bili samo formalnost. Ipak, podvučeno je da će svi uložiti maksimalan trud kako bi 21. aprila grad na Sani bio biciklistički centar svijeta.

Javor nije krio zadovoljstvo urađenim minule godine, a naglasio je da je spektakl koji su osjetili njegovi sugrađani i on nešto što je prevazišlo sva očekivanja.

– Prošle godine je bilo prelijepo, iznad svih očekivanja. Insistirali smo da i ove godine budemo domaćini cilja i vjerujem da će građani Prijedora ponovo uživati. Moram da pohvalim i organizatore trke koji su odradili izvanredan posao. Oni su ozbiljni ljudi, imaju mnogo utakmica u nogama, tako da sam siguran da će ponovo sve biti na najvišem mogućem nivou. Jedva čekamo da karavan stigne u naš grad, a iskreno se nadam da će i ove godine pobjednik biti odlučen u posljednjim metrima. Naravno, prvo i osnosvno je da sa aspekta bezbjednosti sve bude na najvišem mogućem nivou. Znamo da nije jednostavno karavan sa tolikim vozilima i biciklistima uvesti u uzane gradske ulice, ali ćemo djelovati po receptu i iskustvu od prošle godine i siguran sam, položiti ispit – istakao je Javor.

Trka će ove godine biti održana od 19. do 22. aprila. Direktor Vladimir Kuvalja potvrdio je da prijave za idu odlično i da ponovo na startu očekuje maksimalnih 25 ekipa, odnosno 175 takmičara. On je izrazio zadovoljstvo činjenicom što je Prijedor dio karavana i ove godine.

– Sa predstavnicima gradskih vlasti Prijedora imamo izuzetnu saradnju i siguran sam da će to ponovo sjajan događaj. Prošle godine bilo je mnogo publie na cilju i duž gradskih ulica. U najmanju ruku očekujem da će tako biti i ove godine posebno jer su komentari i utisci iz prošlog izdanja bili vrlo pozitivni – rekao je Kuvalja.

Sastanak u Prijedoru

Prva etapa biće vožena od Beograda do Bijeljine 19. aprila, dan kasnije na programu je najteža etapa od Bijeljine do Vlasenice, a uskoro će biti poznato mjesto starta posljednje etape koja tradicionalno završava u Banjaluci. U igri su Brčko, Laktaši, ali i Novi Grad. Pokrovitelji trke su predsjednici Republike Srpske i Srbije, resorna ministarstva sporta, kao i gradovi i opštine kroz koje trka prolazi.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button