FUDBAL

RONALDO LASKA Saudijska liga može biti u Top 5 na svijetu

Portugalac je prijatno iznenađen kvalitetom fudbala na koji je naišao u novoj sredini i vjeruje da su klubovi i liga na dobrom putu da budu još bolji.

Kristijano Ronaldo je u svom stilu – golčinom, u utorak donio pobedu Al-Nasra nad Al-Šababom 3:2 poslije velikog preokreta, tako održao svoj tim u trci za titulom, a poslije meča je govorio o trijumfu, o igri ekipe, ali i o kvalitetu same lige.

Smjelo kaže da saudjski šampionat ima potencijal da jednog dana bude među pet najjačih u svijetu.

– Mi smo kao tim mnogo bolji i saudijska liga je sve bolja iz godine u godinu. Naredne godine biće još bolja – rekao je Ronaldo za lokalni kanal “SSC”, prenosi Rojters.

Ronaldove riječi definitivno imaju težinu, suvišno je govoriti zbog čega, otud treba uzeti za ozbiljno sve ovo što govori za ligu u kojoj pleše od januara. Mada, neko će reći – to radi samo zbog toga što je debelo plaćen da i na taj način promoviše Saudijce.

– Korak po korak, mislim da ova liga može biti među najboljih pet u svijetu, ali je potrebno vrijeme, igrači i infrastruktura za tako nešto. Ali vjerujem da ova zemlja ima ogroman potencijal, imaju nevjerovatne ljude i liga će biti sjajna, kako ja to vidim.

Ronaldo je pojačao Al-Nasr za rekordnu sumu novca, nezabilježenu u istoriji fudbala – spekuliše se da je u pitanju suma od 200 miliona dolara.

Naredna “meta” Saudijaca je niko drugi do Lionel Mesi koji je uveliko zaštitno lice ove države u njenoj turističkoj promociji, ali to je, kažu, samo najava onog što se sprema na ljeto – njegov prelazak u redove Al-Hilala iz Rijada za sumu još veću nego što je Ronaldo dobio od Al-Nasra.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button