GRAND SLAMTENIS

Alkaras ima težak put do pehara u Melburnu

Karlos Alkaras, drugi nosilac na Australijan openu, saznao je potencijalne rivale u pohodu na prvi pehar na Australijan openu.

Dvostruki grend slem šampion nije igrao zvanične turnire uoči prvog grend slema sezone, ali je svakako jedan od onih koji slove kao favoriti za trofej.

Kao drugi nosilac turnira, jasno je da ne može da igra sa Novakom Đokovićem pre finala, a to bi svakako bio novi spektakularan okršaj ukoliko do njega dođe.

Reklo bi se da Alkaras nema tako lak put ka tom eventualnom finalu sa Novakom.

Na startu turnira, očekuje ga iskusni Francuz Rišar Gaske, koji je od ponedeljka, prvi put od 2007. godine van sto najboljih na svetskoj listi.

Prebrodi li Alkaras uspešno Francuza koji se odlikuje prelepim jednoručnim bekhendom, ide na boljeg iz duela između Dana Evansa iz Velike Britanije i Italijanca Lorenca Sonega.

U trećem kolu, tenisera iz Mursije vreba mogući okršaj sa Aleksanderom Bublikom ili Mekenzijem Mekdonaldom.

Osmina finala bila bi najverovatnije rezervisana ili za susret sa Tomijem Polom ili Janom-Lenardom Štrufom.

Amerikanac se čini posebno nezgodnim za njega, sa njim ima skor 2-2 iz mečeva u poslednje dve sezone u Majamiju, u Kanadi i Sinsinatiju.

Alkaras bi po žrebu u četvtfinalu išao ili na Kaspera Ruda ili Aleksandera Zvereva, a u polufinalu ili na Holgera Runea ili Danila Medvedeva.

Mnogo posla za Alkarasa, nimalo lak zadatak, a biće interesantno videti da li će zaigrati bolje nego što je to bio slučaj poslednjih nekoliko meseci u protekloj sezoni.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button