GRAND SLAMTENIS

Đoković u finalu Australijen opena, boriće se za deveti trofej u Melburnu

Srpski teniser Novak Đoković boriće se za devetu titulu na Australijen openu. On je danas u polufinalu pobijedio najprijatnije iznenađenje turnira u Melburnu Rusa Aslana Karaceva rezultatom 6:3, 6:4, 6:2.

Debitant na grend slem turnirima Karacev dobro je ušao u meč, dobro je servirao sve do osmog gema kada je Đoković napravio brejk sa nulom. Bilo je 5:3 za Novaka koji ni u narednom gemu nije dozvolio rivalu da osvoji poen i nakon 35 minuta igre na semaforu je pisalo 1:0.
Prvi teniser svijeta brejk u drugom setu napravio je već u trećem gemu, ponovo je to bio gem sa nulom, koji je najavio još bolju igru Novaka Đokovića. Sve je funkcionisalo, servis, ritern… poveo je sa 5:1, a onda se Karacev probudio, vezao je tri gema i unio neizvjesnost u meč. Uslijedio je uzbudljiv deseti gem, u kojem su viđene i brejk i set lopte a Nole je iskoristio treću set loptu za vođstvo od 2:0 u setovima.
Novak Djokovic

je sa 2:0 otvorio treći set, Karacev je uzvratio i izjednačio rezultat na 2:2, ali branilac titule nije dozvolio preokreti igraće za još jednu grend slem titulu.

Đoković će se za trofej boriti sa pobjednikom meča Danil Medvedev (Rusija) – Stefanos Cicipas (Grčka) koji je na rasporedu sutra od 9.30.
FOTO: Australijan open
Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: uniccv
Back to top button