GRAND SLAMTENIS

Đoković: Ljubavna afera se nastavlja

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nakon osvajanja devete titule na Australije openu, a treće uzastopne, istkao je da su mu emocije pomiješane i da je posljednjih nekoliko nedjelja bio rolerkoster.

Srpski as je u današnjem finalu turnira u Melburnu sabladao Danila Medvedeva sa 7:5, 6:2, 6:2. Iza njega je karantin zbog pandemije virusa korona (koji su prošli svi učesnici Australijen opena), povreda, koja ga je mučila u prvim mečevima, ali i fantastična igra i osvajanje jednog od njegovih najdražih turnira.

“Dobro veče svima. Hvala vam mnogo…”, rekao je Đoković navijačima nakon osvajanja titule i nastavio nakon ovacija sa tribina “Rod Lejver Arene”:

“Hteo bih da uzvratrim Danilu na lepim rečima. Danile, ti si sjajan momak, divna osoba, to si svima pokazao. Provodili smo nekada dosta vremena u Monaku na treningu, mada me ne zoveš već dve godine. Dopada mi se Danil, veoma je prijateljski nastrojen, ali na terenu je jedan od najtežih igrača sa kojim sam igrao u karijerijeri. Pitanje je vremena kada ćeš uzeti taj grend slem. Ako možeš da sačekaš još nekoliko godina.”

Najbolji teniser svijeta i osvajač 18. grend slem titula zahvalio se porodici i svom timu.

“Hvala Goranu, Ediju, Uliju, svima koji su kod kuće, mojoj porodici, prijateljima, Miljanu… Bio je ovo dug put, rolerkoster u polednjih nekoliko nedelja. Emocije su mi pomešane u ovom trenutku, posle svega, ali podvukli smo liniju. Bio je ovo uspešan turnir. Hvala i ovom terenu, ‘Rod Lejver areni’, svake godine te volim sve više, ljubavna afera se nastavlja “, rekao je Đoković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button