GRAND SLAMTENIS

Rodžer i Rafa opet blizu: Nole se vratio u trku za najboljeg ikada

Osvajanjem devete krune u Melburnu Novak Đoković je stigao do ukupno 18 grend slem titula u karijeri i ponovo je dva koraka iza Rodžera Federera i Rafaela Nadala!
To je uostalom i jedini parametar od onih najvažnijih kada se gleda trka za najboljeg tenisera svih vremena, jer su ostali već u njegovom vlasništvu ili će postati za petnaestak dana. Srpski as će 8. marta postati rekorder po broju sedmica na vrhu ATP liste kada će skinuti Švajcarčevih nekada naizgled nedostižnih 310.
Đoković je takođe već prestigao rivale u GOAT (Greatest of all time) trci kada su u pitanju “velike titule” u koje spadaju grend slemovi, mastersi i završni masters jer mu je ovo 59. trofej. Nadal je na 56, a Federer ima 54.
Najbolji teniser svijeta ima i bolji omjer od konkurenata jer protiv Nadal svodi s 29:27, a Federera 27:23! Kada se uzme u obzir fizičko stanje i činjenicu da su Švajcarac i Španac “načeti” povredama, a da Federer pri tome puni 40 u avgustu, jasno je da Đoković i tu ima bolje šanse u perspektivi.
Činjenica je i da su sva trojica u zrelim godinama, ali da “mlada garda” o kojoj se toliko mnogo priča ipak još nije na njegovom nivou. To je pokazao protiv Aleksandera Zvereva prije nekoliko dana, kao i u finalu protiv možda i najozbiljnijeg izazivača Danila Medvedeva. U svakom slučaju čeka nas zanimljiv ostatak sezone, u kojem sva trojica mogu mnogo da dobiju, ali i da izgube. Momentum je na Noletovoj strani!

FOTO: Korištene slike sa sajta ausopen.com

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button