BICIKLIZAMTRKA BANJA LUKA-BEOGRAD

Kraljević: Ponosni smo što je Vlasenica i ove godine domaćin trke “Beograd – Banjaluka”

Vlasenica treći put dio biciklističkog karavana trke “Beograd – Banjaluka”Opština Vlasenica će se i ove godine naći na trasi biciklističkog karavana trke “Beograd – Banjaluka”.

Biciklistički asovi iz Italije, Njemačke, Austrije, Slovačke, Srbije, BiH… u aprilu će proći kroz opštinu koja je smještena u istočnom dijelu Republike Srpske. Etapa Bijeljina – Vlasenica je na rasporedu 24. aprila.

Miroslav Kraljević
FOTO: opstinavlasenica.org

“Trka ‘Beograd – Banjaluka’ za nas je najveći sportski događaj i s ponosom mogu da kažem da će Vlasnica treću godinu zaredom, biti domaćin trke. Velika stvar je za našu malu opštinu što smo dio manifestaicije koja povezuje Srbiju i Republiku Srpsku”, rekao je Miroslav Kraljević, načelnik opštine Vlasenica.

Vlasenica
FOTO: Opština Vlasenica

Vlasenica pripada sarajevsko – zvorničkoj regiji, u dijelu srednjeg Podrinja, na sjevernim obroncima planine Javor, u oblasti blago zatalasanih visoravni, riječnih tokova i šumskih površina. Uvučena je u dio regije koja se zove Birač.Vlasenica kao gradsko naselje nalazi se na sjevernim obroncima planine Javor na 680 mnv, sa najvećim vrhom Velika Igrišta 1405 mnv. Vlasenica se nalazi na magistralnom putu Beograd – Sarajevo, Novi Sad – Sarajevo i raskrsnici puteva između: Han Pijeska, Šekovića, Tuzle i Zvornika. Posjeduje izuzetna prirodna bogatstva: 5.600 hektara poljoprivrednog zemljišta za ulaganja u agro sektor, naročito u lance vrijednosti voća, povrća, mlijeka i mesa i mesnih prerađevina, 13.582 ha šume za ulaganje u drvopreradu, velike količine pitke vode za proizvodnju flaširane vode, hidroenergetski potencijal i snagu vjetra za proizvodnju obnovljivih izvora energije i odlične uslove za ulaganje u sektor turizma.Istorijski gledano ovim dijelom su prolazili važni putevi još u vrijeme Rimljana koji su od Dubrovnika išli ka Srebrenici, Zvorniku i Sirmijumu (Sremskoj Mitrovici). Šire gledano na prirodne i ekonomske makro regije, položaj Vlasenice se odlikuje pogodnošću povezivanja ovih regija i tranzitnog turizma.Sport, turizam i najbolju promociju opštine upravo će povezati biciklistička trka “Beograd – Banjaluka”.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button