OSTALI SPORTOVI

Gajićeva i Petrović najbolji sportisti Prnjavora

Atletičarka Jelena Gajić i teniser Dražen Petrović proglašeni su za najbolje sportiste opštine Prnjavor u 2020. godini na manifestaciji “20. Izbor sportiste godine”

U konkurenciji za najbolju sportistkinju osim Gajićeve bile su odbojkašica Dajana Petrović, džudistkinja Milica Krajišnik, tekvondoistkinja Jovana Njegovan i bokserka Tatjana Drinić.
Pored Dražena Petrovića za titulu najboljeg sportiste borili su se i fudbaler Danko Segić, košarkaš Dejan Jovanović, rukometaš Nikola Dujaković, tekvondoista Bojan Malešević, kik bokser Slađan Ostojić, karatista Slaviša Podgorac, šahista Simo Đurić, atletičar Nikola Petrović , bokser Filip Burić i džudista Dejan Milijaš.
Do titule najbolje sportistkinje u prošloj godini Jelena Gajić je došla kao pobjednica Kupa Evrope u Skoplju u trci na 800 metara, takođe je i vicešampionka evropskog takmičenja u Bugarskoj u trci na 800 metara. Gajićeva je i višestruka prvakinja Republike Srpske i BiH na 400 i 800 metara. U prošloj godini tri puta je popravljala seniorski dvoranski rekord BiH u trci na 800 metara koji sada iznosi 2:06.66 minuta. Na prvenstvu Balkana je osvojila četvrto mjesto.

“Zahvaljujem se načelniku opštine koji mi je omogućio odlazak na sve dosadašnje pripreme i imao sluha za sve moje dosadašnje rezultate. Bez ove podrške sigurno ne bih mogla nastaviti tempom kojim sam radila niti ići na takmičenja. Prošle godine sam imala jako dobru sezonu, nekoliko puta sam oborila rekord BiH koji je do tada bio star 36 godina“ , rekla je Gajićeva.
Za mladog prnjavorskog tenisera Dražena Petrovića 2020. godina izuzetno je bila uspješna. Godinu je završio kao prvak Republike Srpske i BiH u seniorskoj konkurenciji, a zavidne rezultate ostvario je na ATF turnirima u Mostaru i na Zlatiboru, dok je na OTK turniru u Beogradu osvajač drugog mjesta istakli su iz Opštine Prnjavor, koja je bila organizator Izbora.
Petrović je rekao da je nagrada kruna uspješne godine.
Na manifestaciji su proglašeni i najperspektivniji sportisti, gdje su u konkurenciji njih dvanaest, za najperspektivnije proglašeni atletičari Jovana Radulović i Filip Radulović. Nagrada za najuspješnije mlade sportiste pripala je atletičarima Kristini Stojković i Damjanu Grumiću.
Dodijeljena su i posebna priznanja i to Milanu Kosiću kao najuspješnijem rekreativcu, džudistima Nikoli Moravcu i Dariji Stojanović za vrhunski sportski rezultat ostvaren izvan opštine Prnjavor, kao i jubilarne nagrade sportskom klubu “Prvi korak“ za 10 godina postojanja i odbojkaškom klubu „Ukrina“ za četiri decenije rada.
Za najuspješnije ekipe u individualnom sportu proglašen je Atletski klub Prnjavor, a u kolektivnom sportu Košarkaški klub Mladost buldogs.
“Posebne čestitke Jeleni i Draženu jer su njihovi rezultati bili najbolji ne samo na području naše opštine nego u BiH, što ih je i kvalifikovalo za ovu nagradu. Uvjeren sam da će svi ovi sportisti, koji su i dobri ljudi, učenici i studenti, biti odličan uzor mladim generacijama koje dolaze“ , rekao je Darko Tomaš, načelnik Opštine Prnjavor i podsjetio da je za ovu godinu predviđeno izdvajanje 350.000 KM iz budžeta za sport.
Manifestaciju je propratilo i glasanje publike na Facebook profilu načelnika opštine, a nagradu sa najviše glasova i poklon bon prodavnice sportske opreme “Juventa” u iznosu od 300 KM dobila je džudistkinja Tamara Samardžić. Drugo mjesto i poklon bon u vrijednosti 300.00 KM koji je obezbjedila ZTR “R-Mobil” osvojio je karatista Boris Đurđević.
Takođe svi nominovani sportisti nagrađeni su sa besplatnom šestomjesečnom članarinom u teretani “Mis fitnes”.

Foto: opstinaprnjavor.net

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button