BICIKLIZAMGRAN FONDO WORLD SERIES

Kuvalja i Šiljegov: Skoplje domaćin gran fondo trke

Predsjednik Balkanske biciklističke unije Vladimir Kuvalja sastao se sa gradonačelnikom Skoplja Petreom Šiljegovim, pri čemu su razgovarali o mogućim saradnjama u oblasti sporta kao i organizaciji gran fondo kvalifikacione trke u Skoplju, te je naglasio da je oduševljen uslovima za razvoj biciklizma u prestonici Sjeverne Makednije.

– I ranije sam mnogo puta bio u Skoplju, ali je ovo moja prva zvanična posjeta kao predsjednika BCU. Izuzetno sam srećan što Skoplje ima ovakvog čovjeka na čelu. U samo nekoliko minuta razgovora prvi čovjek Skoplja je shvatio značaj domaćinstva granfondo trke koja je možda i najbolji ambasador zdravog načina života. Kada u vaš grad dođe hiljadu ili dvije biciklista iz svih krajeva Evrope i svijeta, a pri tom zateknu fenomenalne uslove, to je ogroman korak ka masovnoj, svakodnevnoj upotrebi bicikla. Naravno, nije zanemariv ni finansijski aspekt jednog ovakvog događaja, jer cikloturisti spadaju među najmanje zahtjevne goste, a sa druge strane u tzemlji domaćinu ostave značajan novac – rekao je Kuvalja.

Susret Kuvalje i Šilgova inicirao je ambasador BiH u Sjevernoj Makedoniji Dragan Jaćimović koji je naglasio da dvije zemlje imaju odličnu saradnju u mnogim oblastima.

– Sport i turizam uvijek su spajali ljude i jačakli veze između zemalja. Ovo je odličan primjer iz koga će svi izvući benefite. Znam da su Istočno Sarajevo i Jahorina dobili organizaciju Granfondo Svjetskog prvenstva koje će okupiti nekoliko hiljada ljudi,a  da će prethodno biti održana i kvalifikaciona trka. Sada je i Skoplje uključeno u taj projekat. Mišljenja sam da cijali region treba da iskoristi snažne konekcije u evropskim i svjetskim okvirima prvog čovjeka Balkanske biciklističke unije, a srećan sam što je ovako značajan događaj dogovoren baš u zemlji u kojoj trenutno boravim – rekao je Jaćimović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button