OSTALI SPORTOVI

Panić: Rame uz rame smo sa najjačim klubovima, ali možemo mnogo više

Željko Panić, sportski direktor Plivačkog kluba Borac, ističe da je ponosan na sve što je urađeno u klubu koji je oživljen 2019. da su rame uz rame sa najboljim plivačkim klubovima ali da tu ne prestaju ciljevi. Borac može mnogo više.

PK Borac
Klub ima oko 150 redovnih članova FOTO: PK Borac

“Borac je vraćen našoj Banjaluci u januaru 2019. godine. Iz mog vrlo uspješnog projekta u Plivačkom klubu Olymp čiji sam idejni tvorac i osnivač, izašao sam iz privatnih razloga i odlučio da našem gradu vratim najveći sportski brend – Borac. Za samo dvije godine postojanja, klub je toliko narastao da smo sada rame uz rame sa najjačim plivačkim klubovima u BiH, ali, nismo zadovoljni time. Želimo da budemo daleko ispred svih u svakom pogledu”, rekao je Panić u razgovoru sa Sport news magazin.

Borac ima oko 150 redovnih članova.

“Zastupljene su sve kategorije, od mlađih pionira do seniora, ali i plivačke škole kao i obuka neplivača koju realizujemo sa Wellness centrom Fortuna, i to vrlo uspješno. Iako nije bilo mnogo takmičenja, moji plivači ostvarili su nekoliko uspjeha prošle sezone. Filip Kuruzović i Dunja Jorgić proglašeni su za najuspješnije seniore na mitingu ‘Mali delfini 2020’ održanom u novembru, a briljirali smo i na prvenstvu Republike Srpske gdje smo imali mnogo osvojenih zlatnih medalja, kao i na mitingu Mladost 2021.”

Pandemija virusa korona uticala je na sve segmente života, tako i na sport. Panić kaže da nije toliko poremetila treninge plivača koliko se osjetio nedostatak takmičenja.

“Iskreno, mi treniramo redovno još o maja 2020. godine i plivači Borca su napredovali nevjerovatno. Ljeti smo često vozili bicikl, plivali, radili suve treninge. Jedini problem je što plivači nemaju mogućnost češćeg učešća na takmičenjima, pa ih je teško motivisati. Zato, subotom najčešće radimo simulacije trka, kako bi plivači znali gdje se nalaze sa formom, ali i da ih malo motivišem preko trka”, kaže nekadašnji olimpijac.

PK Borac
FOTO: PK Borac

Godina je dobro počela za Borac. Klub je bio domaćin “Mladost kupa – Branko Mićin”, priprema se jedan miting za juni, a plivači se spremaju za nove izazove.

“Osnovni cilj je zadržimo plivački potencijal i da plivačima i plivačicama pružimo optimalne uslove za rad. U februaru smo održali memorijalni plivački miting pod nazivom ‘Mladost kup – Branko Mićin 2021’ na kojem je učestvovalo više od 400 takmičara iz Srbije i BiH, a već 26. i 27. juna realizovaćemo veliki plivački miting ‘Borac Telegroup Grand Challenge 2021’, koji će okupiti veliki broj takmičara iz više od 12 zemalja. Samo nas može poremetiti ovaj virus i ništa više. Imamo pomoć Ministarstva porodice, omladine i sporta vlade RS, Grada Banjaluka i generalnog sponzora mitinga kompanije Telegroup, na šta smo posebno ponosni. Takođe, imamo i kandidate za velika takmičenja. Za Balkansko juniorsko prvenstvo – Filipa Kuruzovića, a za Svjetsko prvenstvo koje će biti održano krajem ove godine, našeg Adija Mešetovića. Zaista je mnogo obaveza i planova, tako da je teško izdvojiti sve”, kaže Panić i dodaje

“Ponosan sam i jer imamo potpisan sporazum o partnerstvu sa plivačkim klubovima: PVK Leotar Trebinje, PK Delfin Laktaši, PK Aqua Star Banjaluka i PK Kruna Banjaluka, sa tedencijom proširenja saradnje i sa ostalim ozbiljnim klubovima.”

Ipak, dobrih rezultata i organizacije takmičenja, ne bi bilo bez sponzor.

“Bez sponzora ne bismo bili to što jesmo, ne bismo bili klub koji svojim članovima želi pružiti optimalne uslove za rad. Veliko zahvalnost dugujemo kompanijama Triglav osiguranje, Mozzart bet, M:tel, Gumam, City Hostel Banja Luka, Mad Wave i Telegroup kompaniji, generalnom sponzoru Borac Telegroup Grand Challenge 2021.”

Uspjeh Lane Pudar je nevjerovatan

Nismo mogli da nekadašnjeg rekordera Jugoslavije i osvajača više od 300 medalja ne pitamo kako gleda na uspjeh Lane Pudar koja je nedavno ispunila A olimpijsku normu.

“Ono što je mlada talentovana plivačica Lana napravila u Beogradu je, vjerujte, ravno nemogućem. Isplivati A normu je prosto nevjerovatno, posebno kada se zna u kakvim uslovima radi i priprema se. Njoj treba pružiti maksimalnu podršku kako bi se što bolje spremila za takmičenja koja je očekuju”, istako je Panić.

Kaže da kod svojih plivača nije primijerio da ih je motivisao Lanin uspjeh, ali da je “dokaz svima da se uz talenat takmičar mora fokusirati na rad i disciplinu i da tada ništa nije nedostižno”.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button