BICIKLIZAMTRKA BANJA LUKA-BEOGRAD

Rajović predvodi Srbiju na trci “Beograd-Banjaluka”

Biciklistička reprezentacija Srbije jedna je od učesnika trke UCI etapne trke “Beograd – Banjaluka” koja će biti vožena od 22. do 25. aprila.
Ono što je sada poznato jeste da će ekipu predvoditi kapiten Rajović.
“Ove godine reprezentacija Srbije na trci Beograd-Banjaluka bi trebalo da nastupi sa našim trenutno najjačim sastavom pod vođstvom kapitena Rajovića. Neki od vozača su povređeni, a i sama situacija sa Covid-om mnogo menja stvari, tako da ćemo nakon sljedeće trke i priprema odlučiti ko će se biti 22. aprila na startu”, rekao je Miloš Miladinović, selektor seniorske reprezentacije Srbije.
Bez obzira na sastav, selektor ističe:
“Momci su motivisani i željni trkanja, forma je trenutno dobra, momci iza sebe imaju nekoliko trka i priprema tako da očekujemo maksimalne rezultate. Konfiguracija etapa nam odgovara i ide u korist.”
On ističe da su bicklisti Srbije ponosni što predstavljaju svoju zemlju.
“Nama dosta znači nastup na trci Beograd – Banjaluka, mi smo faktički domaćini, predstavljamo našu zemlju i nosimo veliku odgovornost. Možda i najlepši osećaj voziti tako veliku trku pred našom nacijom i našim narodom. Nositi dres Srbije i slusati himnu Srbije u našoj zemlji je veliki ponos”, rekao je Miladinović i o trci dodao:
“Utisci o trci su pozitivni, lepa sećanja nas vezuju, naravno svake godine ima pehova, nekoliko loših trenutaka ali i to je deo biciklizma. Videli smo spisak ekipa na ovu godinu, malo smo analizirali, momci su i predhodne trke vozili sa njima tako da su nam već poznati i znamo njihove kvalitete. Što se tiče kvaliteta same trke, mogu reći da su iz godine u godinu trka i organizacija sve bolje i ozbiljnije. I trenutno je u rangu sa evropskim i svetskim takmičenjima, a ima još stvari koje bi mogle da se promene.”

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: webpage
Back to top button