BICIKLIZAMTRKA BANJA LUKA-BEOGRAD

Američki pro kontinental tim Novo Nordisk na startu trke “Beograd – Banjaluka”

Američki Novo Nordisk jedan je od tri pro kontinental tima koji će nastupiti na 15. trci “Beograd – Banjaluka” koja startuje 22. aprila.

Tim je osnovan 2008. godine, a ono po čemu je poseban jeste što je Novo Nordisk prvi profesionalni biciklistički tim koji čine vozači koji imaju dijabetes.

“Svi naši sportisti se takmiče sa dijabetesom tipa 1. Takmičimo se da inspirišemo, edukujemo i osnažimo sve pogođene dijabetesom dok se trkamo sa najboljim biciklistima svijeta”, ističu iz američke ekipe.

Za nastup na UCI trci prijavljeni su Francuzi Charles Planet i Mehdi Benhamouda, Britanac Samuel Brand, Irac Stephen Clancy, Amerikanac Logan Lakota Phippen i Italijan Umberto Poli, te zamjene Oliver Behinger iz Švajcarske, Holanđanin Gero Dekeijzer, Italijan Andrea Peron i Samuel Munday iz Australije. Sportski direktor tima je RUs Gennady Mikhaylov.

Osim tima Novo Nordisk na UCI trci, koja će biti vožena od 22. do 25. aprila, nastupiće još dvije pro kontinental ekipe – Bardiani-CSF-Faizanè i Androni Giocattoli iz Italije, a među 24 ekipe su kontinantal ekipe i reprezentacije.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button