BICIKLIZAMTRKA BANJA LUKA-BEOGRAD

Sve spremno za start 15. trke “Beograd – Banjaluka”

Sve je spremno za 15. izdanje biciklističke trke “Beograd – Banjaluka” koje će biti najkvalitetnije do sada. Start UCI trke je 22. aprila u Beogradu, a četvrta, posljednja, etapa završiće u Banjaluci 25. aprila, rekao je Vladimir Kuvalja, direktor trke uz podsjećanje da na jednu od najjajčih trka u ovom dijelu Evrope dolaze takmičari sa pet kontinenata.

“Na startu će biti 24 tima, od kojih su tri pro kontinental (Bardijani, Androni Đokatoli i Novo Nordisk), pet nacionalnih timova, među kojima su i biciklisti Srbije i BiH, dok ostatak čine kontinental timovi iz svih krajeva svijeta. Dolaze nam takmičari sa pet kontinenata što je još jedan od rekorda i načina da pomjerimo granice”, istakao je Kuvalja dodajući da je srećan što se trka održava uprskos teškim vremenima (pandemija virusa korona).

Trka okuplja učesnike sa pet kontinenata

On se zahvalio o institucijama i resornim ministarstvima Republike Srpske i Srbije, gradovima i opštinama kroz koje karavam prolazi, te sponzorima.

“Posebno mi je drago što imamo priliku da govorimo o ovoj trci u vremenu koje je obilježeno neizvješnošću. Prošle godine nismo mogli ni slutiti da ćemo se godinu kasnije naći u sličnoj situaciji. Zato na trku gledamo kao priliku da oživimo sport, koji je utihnuo usljed svih problema, ali i da budemo dobri domaćini za takmičare iz tridesetak zemalja. Od početka Vlada i Ministarstvo stoje uz trku, kako finasijski tako i organizaciono zbog čega se na neki način osjećam i kao domaćin”, rekla je  Sonja Davidović, ministar porodice, omladine i sporta RS i zahvalila se Beogradu koji je omogućio vakcinaciju protiv virusa korona za sve sportiste.

bicklizam

Kao što smo rekli start je 22. aprila kada će biciklisti krenuti iz Beograda put Šapca. Dan kasnije, druga etapa će biti vožena od Obrenovca do Bijeljine i kao prethodnih 14 godina takmičari će državnu granicu preći bez zaustavljanja. Najateža etapa od Bijeljine do Vlasenice na program je 24. aprila, dok će veliko finale i odluka o ukupnom pobjedniku na programu 25. aprila kada će karavan krenuti iz Prijedora, te preko Kozarske Dubice, Gradiške i Laktaša stići u Banjaluku.

“Ovo je pravi primjer kako sport ujedinjuje sportiste, političare, institucije, gradove… Naročito sam srećan jer se trka savršeno uklapa u obilježavanje Dana grada i što sam dobio priliku da dočekam bicikliste”, rekao je Draško Stanivuković, gradonačlelnik Banjaluke.

Dalibor Pavlović, gradonačelnik Prijedora, istakao je zadovoljstvo što će grad na Sani prvi put biti domaćin prestižnog karavana.

“Na prvi poziv direktora trke odlučili smo da uzmemo učešće. Dio smo karavana i ponosni smo što pristuapamo ovom takmičenju. Željno iščekujemo dolazak takmičara”, rekao je Pavlović.

Biciklisti će drugi put proći kroz Gradišku, a šef odsjeka odjeljenja za društvene djelatnosti ovog grada Ivan Radenović naglasio je da je veliko zadovoljstvo biti dio ovako značajnog događaja.

“Ova trka je značajna, promoviše sport, turizam, lokalne zajednice i nadam se da ćemo i naredne godine biti doo jednog ovakvog karavana”, istakao je Radenović.

Kompanija Banjalučka pivara ponosno stoji uz trku

Najvjerniji sponzor trke koji je uz nju od prvog dana je Banjalučka pivara.

“Ponosno stojimo uz ovu manifestaciju koja okuplja sportiste iz cijelog svijeta. Posebno nas raduje činjenica da ona iz godine u godinu raste. Nadamo se da će uz našu podršku i u bojama našeg ‘Nektar piva’, ova sportska manifestacija, nastaviti da promoviše sport Republike Srpske i van granica naše zemlje – rekla je PR menadžer Banjalučke pivare Milka Stanivuković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: KIU-Library
  2. Povratni ping: บาคารา
  3. Povratni ping: heckler and koch pistols
Back to top button