RUKOMET

Dio istorije i uspjeha rukometaša Borca u Muzeju sporta

Postavka posvećena najtrofejnijem domaćem sportskom kolektivu, Borcu m:tel, danas je svečano otvorena u Muzeju sporta u Banjaluci.
U više od 70 godina dugoj tradiciji, osvojen je pregršt trofeja, od kojih je djelić predstavljen u Muzeju u dvorani “Borik” koja danas “slavi rođendan”.
Repliku onog najvećeg pehara, namijenjenog šampionu Evrope, kao i brojne detalje koji na najljepši način oslikavaju sve ono što su “crveno-plavi” osvojili tokom blistavih sedam decenija, Banjalučani će moći vidjeti u narednim danima.
O značaju “Muzeja sporta”, o značaju istorije i uspjeha RK “Borac”, na otvaranju ove postavke govorili su Nenad Talić – direktor Sportskog centra “Borik”, Saša Kondić – predsjednik UO RK Borac, Rade Unčanin – član generacije koja je osvojila Kup šampiona 1976. godine, Draško Prtina – član ekipe Borca koja je osvojila IHF kup, Mladen Ilić – Predsjednik Skupštine Grada, Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke i Sonja Davidović, ministar porodice omladine i sporta u Vladi Republike Srpske.


Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 드라마 다시보기
Back to top button