TENIS

Maksimoviću dvije titule na turniru TE u Zenici

Marko Maksimović, teniser TK Doboj, napravio je još jedan uspjeh. Ovoga puta na turniru Tenis Evrope “Zenica open 2021” za igrače do 16 godina.

Šampion BiH Marko Maksimović, koji je tek zakoračio u kategoriju U16, u finalu singla je pobijedio Slovenca Lukasa Marjanovića rezultatom 6:2, 6:1, dok je sa Milanom Ristovim iz Crne Gore trijumfovao u konkurenciji parova. Oni su u finalu bili bolji od hrvatskog para Fran Rakonić/Antonio Voljevac i slavili rezultatom 7:6 (5), 7:5.

Marko Maksimovic i Milan Ristov
Marko Maksimović i Milan Ristov slavili u dublu

Turnir na Kamberovića polju u Zenici organizovan je 21. put, nastupili su teniseri i teniserke iz 15 zemalja a nekada su se na istom turniru za titule borli Ana Ivanović, Dušan Lajović, Damir Džumhur, Mirza Bašić…

Iz Markovog tima poručuju da vjeruju da će i dalje biti ponos svog kluba, grada Doboja, Republike Srpske i BiH.

“Mnoge teniske stručnjake raduje Markova svestranost, koju pokazuje ne samo u pojedinačnoj konkurenciji, već i njegovo odlično snalaženje u dubl igri. Marko zaista korača velikim teniskim koracima, i vjerujemo da će i u budućnosti svojim igrama i rezultatima biti za ponos”, rekao je Denis Spahić, trener Marka Maksimovića.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button