TENIS

Đoković: Sa pet godina sam sanjao o osvajanju Vimbldona

Prvi teniser svijeta Novak Đoković nakon plasmana u četvrtfinale Mastersa u Rimu pričao je o djetinjstvu ali i šta bi želio da radi nakon karijere.
“Oduvek sam bio jasan da želim da budem najbolji, sa pet godina sam sanjao o osvajanju Vimbldona. Roditelji su mi mnogo pomogli, tu je bila i Jelena Genčić, moja teniska majka i obično se pozivam na to da je ona ta koja me je naučila osnovama tenisa. Oduvek sam podržavao prijatelje, bavio se drugim sportovima i upoznavao ljude, mada je istina da sam školu napustio rano, jer sam od 12. ili 13. godine stalno putovao”, rekao je Đoković, a prenosi B92.
Svjestan je da je zbog tenisa propustio priliku da se školuje, završi fakultet, ali sam je dosta učio i namjerava to da radi i nakon karijere.
“Obrazovanje je za mene veoma važno, ono je esencijalno važno za lični razvoj. Tenis mi je omogućio da putujem i stičem igračke veštine, ali želim da učim kada se povučem iz tenisa. Učiću jer je to nešto što mi je oduvek nedostajalo. Strastven sam u vezi svega što ima veze sa zdravljem. Nutricionizam, emocije i kako se osećati dobro…Takođe, želim da što je moguće više znam o istoriji”, kaže Đoković.
Kada je riječ o turniru srpski teniser je sa 6:2, 6:1 savladao Alehandra Davidoviča Fokinu i sutra će u četvrtfinalu igrati protiv Stefanosa Cicipasa.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button