BICIKLIZAM

Biciklista BSK Nektara Sergej Maksimović sjajan u Srbiji

Biciklista BSK Nektara Sergej Maksimović trijumfovao je na Kupu Srbije u Kraljevu u seniorskoj konkurenciji i još jednom pokazao da je među najtalentovanijim mladim vozačima regiona.


On je na dominantan način u izuzetno jakoj konkurenciji stigao do ubjedljivog trijumfa ostavivši iza sebe mnogo iskusnije reprezentativce Srbije Marka Danilovića, Dušana Veselinovića i druge.
Ključnu prednost stekao je na tri kruga do kraja kada je na jednom brdu krenuo u bijegu iz vodeće grupe i raširenih ruku prošao kroz cilj. Ovo je Maksimoviću najvažnija pobjeda u kratkoj seniorskoj karijeri i potvrda da je pokupio dosta iskustva nastupajući na trci “Beograd – Banjaluka”.
“Sjajno sam se osjećao od početka trke i uvijek bio u grupi vodećih. Na nekom 85. kilometru sam vidio da imam mnogo jače noge od rivala na najvećem usponu i ispostavilo se da sam rutinski stigao do pobjede, jer sam u pojedinim trenucima imao prednost veću od minuta. Bilo je prilično teško jer sam nastupio bez ekipe, dok su ostali momci radili timski, ali uspio sam”, rekao je Maksimović.
Momak iz Kotor Varoša definitivno napreduje iz dana u dan, što pokazuju i rezultati. U narednih mjesec očekuju ga iskušenja na trci u Šidu, kao i prvenstvo BiH na hronometru i drumskoj trci.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button