BIHKOŠARKA

U Feniksu ponosni: Seniorke vicešampionke, četiri selekcije u završnici prvenstava RS

U banjalučkom košarkaškom klubu Feniks ponosni su na rezultate ove sezone. Pored seniorki koje su zauzele drugo mjesto u Prvenstvu BiH i izborile plasman u regionalnu WABA ligu dobre rezultate bilježe i mlađe kategorije.

Naime, sve četiri takmičarske selekcije – juniorke, kadetkinje, pionirke i mlađe pionirke, su se plasirale na finalne turnire prvenstava Republike Srpske.

“Ove sezone je seniorski tim napravio veliki rezultat, a prepoznatljivi smo po kvalitetnom radu sa mlađim selekcijama već devet godina. Pored toga što su naše selekcije na četiri završna turnira prvenstava RS, U-15 tim je lider u regionalnoj WABA ligi i pred završnicu prvenstva se nalazi na prvom mjestu”, rekao je za SNM Darko Kosić, trener seniorki i koordinator rada svih selekcija u Feniksu.

On ističe da je cilj da kroz takmičenja mlađih kategorija afirmišu talentovane igračice koje će priliku dobiti i u seniorskom timu.

“Veliki je broj igračica koje imaju potencijal i očekujem da uz dobar rad zaigraju za prvi tim kako u domaćim takmičenjima, tako i na međunarodnom nivou”, dodao je Kosić.

Na juniorskom turniru koje je na programu za vikend osim Feniksa igraju Leotar (Trebinje), Lavovi (Brčko) i Mladi Krajišnik (Banjaluka). U konkurenciji kadetkinja za trofej će se boriti Feniks, Mladi Krajišnik, Leotar/Igman i Lavovi/Budućnost, u konkurenciji pionirki Feniks, WBS (Teslić), Leotar i Igman (Istočna Ilidža), dok na turniru u kategoriji mlađih pionirki igraju Feniks, WBS, Ušće (Banjaluka) i Leotar.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button