ATPGRAND SLAMTENIS

“Novak je kao superkompjuter”

Novak Đoković je nedavnim trijumfom na Rolan Garosu skrenuo pažnju svjetske javnosti i na svoju igru na najsporijoj podlozi, šljaci.

Poslije drugog trijumfa u karijeri u Parizu, svjetski broj jedan se polako sprema za Vimbldon, ali teniski stručnjaci i dalje analiziraju kako je došao do velikog uspjeha.

Mats Vilander je iznenađen činjenicom da se Novak zbog svog stila igre na šljaci ne povređuje više, ali odaje priznanje Novaku.

“Prije mnogo godina pričao sam sa Fabrisom Santoroom i on mi je rekao, ako hoćeš da budeš dobar defanzivac, ne gledaj lopticu, već samo protivnika, gdje stoji, njegovu rotaciju ramena, to će ti reći gdje će odigrati lopticu. Osjećam da Novak radi to isto, ne gleda samo lopticu, već stav protivnika. To je kao matematika”, kaže Šveđanin.

Miša Zverev, brat Aleksandera Zvereva, koji posljednjih meseci radi i kao komentator na Evrosportu, slikovito je objasnio šta to Novak radi na terenu.

“Razmišlja, koji je procenat da će odigrati dijagonalu, koji da će odigrati po paraleli i onda, kombinuje sve te činjenice i informacije. On je kao superkompjuter, može da se prilagodi veoma brzo i super rano odigra u pravom smjeru”, zaključio je Zverev.

Đoković će se za Vimbldon pripremati na Majorci, a u Londonu će od 28. juna krenuti u lov na šestu titulu na čuvenoj travi i 20. grend slem u karijeri.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트
  2. Povratni ping: cvv shop
Back to top button