MOTOSPORT

Doktor pred Asen: Da shvatimo šta se desilo u Njemačkoj

Valentino Rosi je na Velikoj nagradi Nјemačke zauzeo tek 14. mesto, a slijedi mu Velika nagrada Holandije u Asenu. Ako Doktor želi da prekine četvorogodišnji post u pobjedama u MotoGP šampionatu možda je ovo baš prilika.

U Holandiji je Valentino Rosi trijumfovao osam puta u MotoGP klasi i zato bi mogao da se nada nešto boljem rezultatu predstojećeg vikenda. Možda je ovo Doktoru i posljednja sezona u svjetskom šampionatu u motociklizmu, pa je i Asen vjerovatno najbolja prilika da ga vidimo na najvišem stepeniku pobjedničkog postolja. Bio bi to još jedan romantični vikend u MotoGP poslije pobjede Marka Markesa u Njemačkoj.

„Moramo da shvatimo šta se desilo u Njemačkoj i da radimo dobro i da napravimo promjene prije nego što izađemo na stazu. Asen je sjajna staza za mene i volim njenu konfiguraciju. Tamo uvijek uživam i uvijek mi je emotivno kada tamo vozim. Moram da ostanem pozitivan, da se koncentrišem na posljednju trku pred ljetnu pauzu i da napravim dobar rezultat u Asenu„, rekao je Valentino Rosi.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button