BIHFUDBAL

Prirodna odluka: Avdukić vodi Željin “vrtić”

Nasljednik Zorana Ćurguza na klupi Železničar Sport tima je nekadašnji reprezentativac BiH Asmir Avdukić.
Ovo je logičan slijedi događaja jer je Avdukić dugo vremena dio sistema kluba sa “Predgrađa” koji godinama pažnju poklanja razvoju mladih fudbalera. Ugovor sa prvim timom prvoligaša Srpske potpisao je na dvije godine.

– Dobio sam priliku i zahvalan sam klubu na tome. Željezničar uvijek ima mladu ekipu i tako će biti i naredne sezone. Sa radom počinjemo već u nedjelju kada ćemo odraditi prvi trening. Ostaje nam da do kraja definišemo plan priprema i prijateljske utakmice – rekao je sjajni čuvar mreže koji je bio aktivan sve do kraja prethodne sezone.
Uporedo sa tim, vodio je juniorski tim ovog kluba, pa itekako ima uvid u potencijal igračkog kadra. Istina, on će biti prilično izmijenjen, jer je dosta prvotimaca napustilo klub, a među njima i njegov učenik Nikola Ćetković, jedan od najtalentovanijih golmana na ovim prostorima.
Ćetković je potpisao ugovor sa Borcem u koji se vratio i najbolji strijelac Bojan Marković, dok se Luka Malić preselio u sarajevski Željezničar.

Ostoja Šaula ima ponudu iz Premijer lige, dok Davida Čolića traže dva kluba – potvrdio je direktor klub Radomir Popović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button