AUTO TRKE

Reli “Kozara-Sutjeska” od 16. do 18. jula

Tradicionalni reli “Kozara-Sutjeska”, koji organizuju Ministarstvo saobraćaja i veza i Auto-moto savez /AMS/ Republike Srpske, biće održan na Tjentištu od 16. do 18. jula, najavljeno je iz Auto-moto društva “Foča”.

Reli je preventivno-obrazovnog, turističkog i sportskog karaktera i povezuje dva nacionalna parka – Kozaru i Sutjesku, te Jahorinu, kao jedan od najznačajnijih turističkih centara Republike Srpske.

Takmičari su podijeljeni u grupe “turist” i “sprint”, a pravo učešća imaju vozači koji posjeduju važeću vozačku dozvolu B kategorije, koji su članovi AMS ili drugih auto-moto klubova i saveza, kako iz BiH, tako i iz inostranstva i koji se blagovremeno prijave na Auto-reli, navodi se u saopštenju.

Iz Auto-moto društva “Foča” podsjećaju da je prvi Auto-moto reli “Sutjeska” održan 1964. godine na Tjentištu u organizaciji Auto-moto saveza Jugoslavije i da je održavan do početka ratnih dešavanja na teritoriji bivše Jugoslavije.

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju, AMS Srpske je, u saradnji sa svim auto-moto društvima, klubovima, savezima iz okruženja i na osnovu Zakona o ovlaštenjima AMS Srpske, a pod pokroviteljstvom Vlade Srpske, 25. i 26. avgusta 2001. godine organizovao i održao prvi poslijeratni Auto-moto reli “Sutjeska” na Tjentištu.

Auto-moto reli “Sutjeska” je konstantno i uspješno održavan u proteklom periodu na radost i oduševljenje mnogobrojnih zaljubljenika u auto-moto sport i prirodne ljepote Nacionalnog parka “Sutjeska” iz BiH i okruženja, navodi se u saopštenju.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: cartel oil
  2. Povratni ping: recreational drug molly,
Back to top button