AUTO TRKE

Svjetski prvak za prebrzu vožnju mora da plati 46 hiljada evra

Finac Tomi Makinen (57), četvorostruki svjetski šampion u reliju i bivši šef Tojote u WRC, postavio je neslavan rekord u svojoj zemlji, zbog izrečene kazne u iznosu od 46.465 evra, za prebrzu vožnju!

Incident datira još iz 2019. godine, kada je Tomi uhvaćen da vozi brzinom od 149 kilometara na čas, na dijelu puta gde je ograničenje iznosilo 100 km/h. Inače, u Finskoj se kazne za prebrzu vožnju naplaćuju procentualno u odnosu na mjesečna primanja prestupnika, pa je Makinen u prvom trenutku kažnjen sa 37 hiljada evra!

Međutim, Tomi je brzo reagovao i lokalnom tužilaštvu priložio dokumenta u kojima je pisalo da je njegova mjesečna plata 10 hiljada evra. Nakon što su dobili ovu informaciju, sudije su smanjile kaznu Makinenu na samo 3.000 evra.

Ipak, ni policija nije mirovala, pa je pokrenula istragu o svemu i prema pisanju finskih medija, rezultati iste nisu išli Makinenu u korist. Kad su „provalili“ da Tomi prima platu i iz Estonije, gdje je Tojota prebacila dio svojih aktivnosti, uslijedila je nova kazna.

Makinen će sada morati da plati 46.465 evra, ili da se žali Vrhovnom sudu Finske.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button