TENIS

“Biće to sjajno iskustvo za njega” Mari savjetovao Drejpera uoči meča sa Novakom

Endi Mari je srećan što posle nekoliko godina opet ima priliku da igra na Vimbldonu.

Britanac će na startu turnira igrati protiv Nikoloza Basilašvilija, 24. nosioca, a imao je prilike i da kaže koju riječ o meču mladog Džeka Drejpera i Novaka Đokovića.

Basilašvili je proteklih mjeseci bio u centru pažnje i zbog optužbi da je bio nasilan prema bivšoj životnoj saputnici, zbog čega je protiv njega pokrenut sudski proces.

Mari kaže da su to stvari o kojima bi rukovodeće teniske organizacije trebalo da povedu računa.

“Pričao sam o tome prije nekoliko mjeseci kada su me pitali za njega i Zvereva. Po meni, moraju da postoje protokoli i da se utvrdi kakav proces i kakve optužbe su u pitanju, ja ne znam tačno. Od onog što sam čuo, nije sjajno. To je nešto što bi ATP, rukovodeća tijela, ITF, slemovi, morali da obrate pažnju i primjene određene mjere”, smatra Mari.

Endi je na Vimbldonu prvi put igrao 2005. kao tinejdžer, pa su ga pitali šta bi savjetovao 19-godišnjem Džeku Drejperu za meč sa Novakom Đokovićem u ponedjeljak.

“Biće to sjajno iskustvo za njega, prilika da igra sa Novakom na Central kortu Vimbldona. Sada, kada sam imao vremena da razmislim o svojoj karijeri, trebalo bi da izbjegne greške koje sam ja pravio. Očigledno je da će biti nervozan i da će biti pritisak na njemu da igra dobro. Trebalo bi samo da izađe i da se ne plaši tog trenutka. Izaži, uživaj. Prije nekoliko godina, to su bili mečevi koje je silno želio da igra. Sada je došao red na tu priliku. Fantastično za njega. Biće to veliko iskustvo da nešto nauči, da vidi gdje je sa igrom i nadam se da će odigrati dobro”, kaže Mari.

U to vrijeme, Mari je bio zvijezda u usponu, od njega se očekivalo mnogo.

Endi će izaći na teren već prvog dana turnira, u trećem meču dana na Central kortu.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: official source
Back to top button