OSTALI SPORTOVI

Slovenka isplivala olimpijsku normu u Banjaluci

Janja Šegel, plivačica Plivačkog kluba „Fužinar“ iz Slovenije na 10. međunarodnom „Borac TeleGroup Grand Challenge“ iskoristila je posljednju šansu za Olimpijske igre u Tokiju.

Turnir Plivačkog kluba Borac u Banjoj Luci ostaće zapamćen po uspjehu dvadesetogodišnje reprezentativke Slovenije koja je isplivala disciplinu 100 metara slobodno za 54.29 sekundi i tako ispunila A normu za Olimpijske igre koje se krajem jula održavaju u Tokiju.

– Jako sam srećna. Sve vrijeme se spremam za dionicu od 200 m, a evo uspjela sam da se plasiram na olimpijadu na trci od 100 metara. Nisam prvi put u Banjoj Luci. Jako volim ovaj bazen i baš sam srećna što sam baš ovdje isplivala normu za Tokio. Banjaluka će mi sasvim sigurno ostati u prelijepom sjećanju – rekla je Šegel.

Govoreći o svom receptu za uspjeh, Šegelova je rekla da je najvažnija upornost i parola „nema odustajanja čak i kada je najteže.

Sportski direktor Plivačkog kluba Borac Željko Panić je rekao da je ovo prva A norma isplivana ikada u Banjoj Luci, što daje dodatni značaj ovom mitingu.

– Posebno nam je drago jer će zahvaljujući Janjinom uspjehu Banjaluka i Borac Telegroup Grand Challenge 2021 biti upisani na mapu najznačajnih plivačkih događaja u svijetu – naglasio je Panić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button