TENIS

“Novak može da napiše knjigu o tome kako se bori do kraja”

Boris Beker, bivši broj jedan svjetskog tenisa, i dalje veoma cijeni kvalitete Novaka Đokovića.

Njih dvojica su tokom zajedničke saradnje stigli do šest gredn slem trofeja, prije nego što su se razišli.

Ipak, i dalje su u odličnim odnosima, a Nijemac je otkrio da niko nema tako jak karakter kao Novak.

U razgovoru za “Gardijan”, Nijemac je rekao da je u tom vrhunskom tenisu najvažnije imati jake nerve.

– Važno je naučiti da kontrolišete svoje emocije i da ne odustajete dok se ne odigra i posljednji poen. To imaju Rodžer i Rafa. Novak Đoković može da napiše knjigu o tome. Dopada mi se njegov stav. On je poput uličnog borca – kaže Beker.

Dok je trenirao Novaka, trostruki šampion Vimbldona kaže da je otkrio da je Novak sasvim drugačiji na terenu od toga kakav je u privatnom životu.

– Kada sam počeo da radim sa njim, trebelo mi je vremena da shvatim kakav je on van terena. Ta ličnost je sasvim drugačija od one koju vidite na terenu. Kao igrač se ponaša veoma mehanički, hladno. Sasvim je suprotan privatno. To je najprijatniji karakter koji možete naći. Uvijek mi je bilo zanimljvo kako takve dvije ličnosti mogu da budu u jednoj – dodao je Boris.

Pričao je i o sebi i svojim počecima, kao i odnosu ostrvske štampe prema njemu.

– Bio sam teniser, a ne vojnik i imao sam samo 17 godina kada sam osvojio Vimbldon. Nisam shvatao zašto su pisali o meni to što su pisali. Kada sam pobijedio na Vimbldonu, to nije bio ‘blickrig’. Nisam bio ‘pancer’. Ipak, novine će uvijek pisati kako hoće da bi se prodale. Engleska i Njemačka imaju taj odnos da se vole i mrze i tad sam se pojavio ja, tipičan Nijemac koji igra moćan tenis. To se promijenilo kad su me ljudi upoznali, nisu imali pojma kakav sam – zaključio je Beker.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button