TENIS

Na njega niko nije ravnodušan “O Novakovim uspjesima pričaće se godinama”

Kevin Anderson, pobjednik turnira u Njuportu, hvali Novaka Đokovića, ali kaže da ne zna kako će ATP i PTPA doći do kompromisa.

Teniser iz Južne Afrike, predsjednik ATP Saveta igrača, rekao je da ima mnogo nedoumica oko glavnih pitanja i da će vrijeme pokazati šta je najbolje.

– Još nisam sto odsto siguran kako će ATP Savet i PTPA udružiti snage, jer nemam uvid u to kakvi su planovi PTPA, kao ni to kako oni stoje po određenim pitanjima. Znam da su osnvali upravni odbor, da imaju nekoliko ljudi koji su u priči, ali ne znam više od toga. Na meni je da igram ulogu koju imam u našoj strukturi – oprezan je Anderson.

On je pohvalio Novaka Đokovića i članove “velike trojke” za sve što postižu u svijetu tenisa.

– Zadivljujuće je vidjeti šta su ta tri čovjeka ostvarila. Ovo je posebno vrijeme, mislim da tako nešto dugo nećemo vidjeti. Tri momka, oni posjeduju većinu teniskih rekorda i igraju svi u isto vrijeme, to je unikatna stvar kada se pogleda i šire, za mnoge druge sportove – kaže Kevin.

On ipak dodaje da su potrebna i nova lica, ali dodaje da je Novak Đoković pred vratima istorije.

– Znam da su mnogi okupirani ovim rivalstvima, ali u nekom momentu važno je vidjeti nova lica. Svi igraju odličan tenis, a posebno Novak. Imao je sjajnu godinu do sada, ide na ispisivanje novih stranica istorije na US Openu. To je stvarno velika priča, to što će imati takvu šansu je stvarno nevjerovatno. O tome će se pričati godinama, kao i o tome ko je od njih trojice najbolji – zaključio je Anderson.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button