ATLETIKA

IVANA PUCA OD SAMOPOUZDANJA: U finalu ono najbolje, čuvam to u sebi

Posle uvjerljivog plasmana u finale skoka udalj na Olimpijskim igrama u Tokiju, srpska atletičarka Ivana Španović poručuje da to nije njen maksimum i da se ono najbolje očekuje u direktnoj borbi za medalje.

Španovićeva je imala najbolji rezultat od svih takmičarki u kvalifikacijama. Iz drugog pokušaja je skočila tačno sedam metara, što joj je i najuspješniji skok ove sezone.

– Ovo potvrđuje da sam spremna na nivou na kome smo mislili da ću biti. I ovo je bilo sa velikom zadrškom, jer sam u prvoj seriji napravila prestup. Tako da je onda bilo bitno samo da napravim skok preko 6.75 metara. Ostaje sada da dodatno podignem raspoloženje – istakla je Srpkinja.

Snage ima dovoljno za ono najbitnije…

– Trener Goran me nije pustio da radim ništa za kvalifikacije. Čuvamo sve za finale… Generalno kako je bila loša zimska sezona zbog toliko stvari, toliko je dobro počela letnja. Bila sam baš srećna što sam vezala onakva tri bitna takmičenja. Falile su mi Amerikanke da bi bila potpuna konkurencija tu. Ali, ja sam zadovoljna. Posle Stokholma smo se samo prebacili na pripreme, tu smo iz takmičarskog ritma doštelovali zalet do perfekcije – rekla je Španovićeva.

Za razliku od mnogih sportista koji se žale na uslove, boravak u Tokiju prija Ivani.

– Meni je super ovde, standardno smo došli dva dana pre takmičenja. Odradili smo prve treninge. U principu meni odgovara samo da je toplo. Jeste da je prilično toplo, ali nama je sreća što smo u hladu, tako će biti i u finalu, što je olakšavajuća okolnost. Još malo da nam dune vetar u leđa i to je to – zaključila je Španovićeva.

U finalu će pokušati da nadmaši rezultat sa prethodnih Igara kada je osvojila bronzu.

– Danas ću malo da se odmorim, sutra ću malo da se istoniziram i onda ostaje da u utorak isporučim ono što imam u sebi, a čekam toliko dugo da se desi. Brišemo sve što je danas bilo, fokusiramo se na finale. Oslanjam se na iskustvo i želju da isporučim ono najbolje što mogu„, zaključila je 31-godišnja Zrenjaninka.

Finale skoka udalj zakazano je za utorak od 3.50 časova po našem vremenu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button