TENIS

“Novak će biti GOAT, svidjelo se nekom ili ne”

Nekadašnja austrijska teniserka Barbara Šet vjeruje da će Novak Đoković biti najbolji igrač svih vremena, jer će oboriti i rekord po broju osvojenih grend slem titula.

Đoković je ove sezone osvojio Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon, a na US openu će pokušati da dođe do kalendarskog grend slema. Posljednji koji je u istoj sezoni trijumfovao na sva četiri grend slema bio je Rod Lejver 1969.

Uz to, srpski teniser pokušaće da obori rekord po broju najvećih titula – Rafael Nadal, Rodžer Federer i on imaju po 20.

– Novak će biti najbolji svih vremena. Svidjelo vam se ili ne, tako stoje stvari. Ako osvoji US open, imaće najviše grend slemova… Mislim da Federer neće osvojiti više nijedan, situacija je teška i za Nadala. A ne vjerujem da će Medvedev, Cicipas i ostali osvojiti 21 grend slem – rekla je Šet.

Novak je fizički spreman, dobro brine o svom tijelu. Čak i da ne trijumfuje u Njujorku, osvojiće još grend slem titula. On zna koliko su važne naredne godine, rekla je Austrijanka.

– Favoriti u Njujorku su još Medvedev, Cicipas, Zverev i Beretini. Rubljov je takođe igrao veoma dobro. Biće zanimljiv turnir. Na prethodnim slemovima smo vidjeli kako se Novak nosi sa mladim momcima. On se bori sa pritiskom veoma dobro. Naravno da će biti pritiska u naredne dvije sedmice, ako ga ne bude osjećao, onda nije ljudsko biće. Bori se za kalendarski grend slem. Biće zanimljivo – zaključila je Barbara Šet.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: dumps shop
Back to top button