FUTSAL

Noviteti za spektakl u Boriku

Borik 2021 startovaće 01. decembra, a u zavisnosti od žrijeba, finale bi trebalo biti na programu 26. decembra. Kažimo i to da će u Muzeju sporta 29. novembra biti otvorena i postavka namijenjena Borikovom turniru, a tog dana biće održan I žrijeb za sam turnir.

– Kraj godine se bliži, bliži se i novi turnir. Osvrnuo bih se na prethodne dvije godine. Imali smo različite turnire, 2019. pravi spektakl, publika se vratila sve je podsjećalo na najbolje godine i imali smo prošlogodišnji turnir koji smo organizovali bez publike. Jedini smo u reginu organizovali turnir, pod posebnim mjerama, bili smo preimorani da ga prenosimo putem interneta. Ove godine se nadam da neće biti tako i da će nas zdravlje poslužiti kako bi turnir ličio na onaj iz 2019. godine, rekao je rukovodilac turnira Jovica Keserović.

Nagrada za prvo mjesto je 10.000 KM, a za drugo 2.800 KM. Ove godine prvi put u istoriji u Boriku će se takmičiti veterani preko 35 godina, kod kojih je prva nagrada 1.000 KM, a druga 300, i za veterani preko 50 godina kod kojih je prva nagrada 600, a druga 200 KM. Novitet je i takmičenje za klince mlađe od 10 godina.

– Imaćemo seniore, veterane preko 35 i preko 50 godina, te mlađe kategorije do 16, 14, 12, i 10 godina. Seniori su ograničeni na 64 ekipe, pozvao bih sve zainteresovane da se prijave da ne bi ostali bez mogućnosti da se prijave na turnir. Seniori i veterani igraju u grupama pa slijedi faza eliminacije dok se u mačim uzrasnim kategodijama ide odmah na eliminacione mečeve. Golovi su standarno četiri metra dužina dva visine igra se loptom “petica” sa tegom što definitivno daje atraktivnost mečevima, istakao je Keserović.

Ove godine uz tunir je i kompanija Molson Kors.

– Kompanija Molson Kors je dugi niz godina prisutna na sportskim događajima u Republici Srpskoj. Srećni smo i ponosni da ulazimo u drug godinu saradnje sa Sportskom dvoranom Borik i da smo pružili još veću podršku turniru. Znamo svi da je sportska dvorana Borik naša kompanija. Zbog toga nam mnogo znači što ćemo pružiti sa bogatom trdicijom i istojimo iza njega, jasan je Vladimir Rosić direktor Marketinga kompanije Molson Kors.

Trofej brani ekipa Grand trejd. Cijena ulaznica će i ove godine biti 1 KM do polufinala, a tri marke za polufinalne i finalne utakmice.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: openlims.org
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button