FUTSAL

Pobjednicima “Borik Maxbet 2023” turnira 23 000 maraka

Zahuktavaju se pripreme za 48. po redu turnir u malom fudbalu „Borik Maxbet 2023“, koji će se održati od 25. novembra do 25. decembra. Nagradni fond je najveći u istoriji, i sa robnim nagradama iznosi oko 60 000 KM. Pobjednička ekipa će osvojiti 23 000 KM, što je takođe najveća svota ikada u „Boriku“ namijenjena šampionu.

Prvi čovjek Sportskog centra „Borik“ Nenad Talić ističe da se na organizaciji predstojećeg turnira radi od aprila, te da je prevashodni cilj da on raste svake godine.

– Malo je sportskih događaja koji ovoliko traju, za dvije godine ćemo proslaviti i 50 godina turnira. To zaista nije mala stvar i imamo čime da se pohvalimo, kako mi, tako i Grad Banjaluka i Republika Srpska. Ono što je bio naš cilj, a mislim da smo uspjeli u tome do sada, jeste da svaki detalj turnira dignemo na viši nivo. Oko 25 000 ljudi je prošlo kroz dvoranu „Borik“ kada je riječ o prethodnom turniru, a ove godine očekujemo i veću posjetu. Takođe, svi učesnici turnira su osigurani, od onog momenta kad krenu iz svojih kuća i nazad. Takođe, već drugu-treću godinu zaredom TV Arena sport prenosi mečeve polufinala i finale i imamo zvaničan podatak da je prošlogodišnje finale gledalo oko milion gledalaca u cijelom svijetu, što za naše uslove nije beznačajan podatak – istakao je Talić.

Otvorene su i prijave za ekipe i trajaće do 21. novembra. Jovica Keserović, već 11. put je rukovodilac turnira. Najavio je i novu kategoriju – seniorke, koje se na taj način vraćaju na „Borikovu“ veliku scenu.

– Ove godine će se takmičiti ekipe u osam kategorija. To su seniori, veterani 38+, veterani 50+, te četiri selekcije mlađih kategorija (U-16, U-14, U-12, U-10), i seniorke, što je nova kategorija ove godine. Kotizacija za seniore iznosi 200 KM, za veterane je 150, dok su mlađe kategorije i seniorke oslobođeni kotizacije. Broj ekipa je ograničen zbog vremena i prostora. Seniorski turnir broji 64 ekipe, veteranski 38+ 16 ekipa, veteranski 50+ i turnir za seniorke osam ekipa, dok u svim mlađim kategorijama imamo 24 ekipe – rekao je Keserović.

Bojana Ožegović, asistent u marketingu Maxbeta istakla je da je ova kompanija ponosna što je nakon zlatnog, postala i novi generalni sponzor ponosa „Borika“.

– Mi smo društveno-odgovorna kompanija, koja pruža podršku sportistima i sportu u cijelom regionu i ponosni smo što smo dio ove priče. Želim da naglasim da posjetioci turnira mogu da od kompanije Maxbet očekuju brojna iznenađenja i nagrade koje spremamo. Iskreno se nadam da će se saradnja nastaviti, već treću godinu smo dio ove priče, bili smo dvije godine zlatni sponzor, evo sad smo generalni sponzor. Nadam se da će i naš brend dodatno dobiti na prepoznatljivosti kao društveno odgovoran partner, uz jedan ovakav turnir – naglasila je Ožegovićeva.

Popularne cijene ulaznica
Mečevi 48. izdanja turnira osim u „Boriku“, igraće se i u dvorani “Centar”. Cijena dnevne ulaznice iznosi 1 KM, do polufinala i finala, kada će karte koštati 3 KM.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button