ATPTENIS

“Novak je najbolji jer je jak na svim podlogama”

Novak Đoković je u utorak ostvario 45. pobjedu u sezoni, a u četvrtak ga očekuje duel sa Gaelom Monfisom.

Najbolji teniser svijeta igra završne turnire u sezoni u pokušaju da još jednu godinu završi kao broj jedan.

Time bi oborio rerkord pošto bi sa sedam sezona kao broj jedan na kraju, prestigao Pita Samprasa, sa kojim trenutno dijeli prvu poziciju.

Džim Kurijer, bivši broj jedan, smatra da je Novak najbolji upravo zbog toga što je univerzalan i što jednako dobro igra na svim podlogama.

– Ono što mi pada na pamet je to da Rafael Nadal ne voli da igra u dvorani. Nije u Parizu, povređen je, to svi znamo, ali tokom karijere, Nadal nije pokazivao da se osjeća ugodno na terenima sa niskim odskokom. Ne kažem da nije dobar, ali mislim da je tu razlika između njega i Novaka. Ako se hvatamo za slamke, Novak je ispred, on je jednostavno sjajan na svim podlogama – smatra Kurijer.

I Pam Šrajver je takvog utiska da je Đoković gotovo bez slabosti.

– Šta je to što čini da Novak dominira svuda? Konstantan je, igra odličnu odbranu, ofanizvan je, njegov servis je daleko bolji nego prije 10 ili 12 godina, nema slabosti u igri. Dobro, ako neko traži slabost, to je onda bilo posljednje grend slem finale, kada je išao na kalendarski slem, ali tu je bio pod pritiskom – zaključila je Šrajver.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button