ATPTENIS

Zbog Ljubičića prekinuo saradnju sa Đokovićem i grdno se prevario

Sarah Stier/Getty Images

Čuveni teniski stručnjak Rikardo Pjati istakao je da ne žali zbog prekida saradnje sa Novakom Đokovićem, a objasnio je da je na tu odluku uticala činjenica da je ranije radio sa Ivanom Ljubičićem.

Italijan je radio sa Đokovićem od 2005. godine, a njihova saradnja je trajala samo godinu i po.

Trener Ljubičiću bio je od 1997. do 2012. godine, kada je hrvatski teniser završio karijeru.
– Bilo je proljeće 2005. godine. Želio sam da radim sa mladim igračima. Prijatelj mi je rekao da postoji jedan klinac, da je 250. na svijetu. Vidio sam ga samo jednom, u Australiji, gdje je izgubio od Marata Safina. Taj meč je pokazao da ničemu ne treba da sudite prebrzo – prisjetio se Pjati.

Saradnja je brzo prekinuta, a Novak je kasnije u karijeri osvojio 20 grend slemova.

– Radili smo zajedno godinu i po. Poslij toga smo se razišli, nisam mogao da budem sa njim sve vrijeme. Ne žalim zbog toga. Njegov otac je zahtijevao potpunu posvećenost. Ali ja nisam mogao da se odvojim od svoje akademije. Bio je još jedan problem. Ljubičić je Hrvat sa bosanskim korijenima, a Novak je Srbin. Rat na Balkanu se skoro završio, između tih zemalja još su postojali problemi. Bila je to prava odluka. Osvajanje grend slema ostaje san, koji sada dijelim sa Janikom – rekao je iskusni trener sada sarađuje sa mladim italijanskim teniserom Janikom Sinerom.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button