FUDBAL

„Potpuno smo fokusirani na Srbiju, znamo da od nas zavisi“

Portugalski fudbaler Žoao Mutinjo zadovoljan je pozicijom u kojoj je njegov tim pred posljednje kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a nada se pobjedi nad Srbijom u Lisabonu.

Portugalci poslije neriješenog ishoda sa Irskom (0:0) zauzimaju čelo tabele grupe A kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Imaju isti broj bodova kao Srbija, ali i bolju gol razliku, pred međusobni okršaj u Lisabonu.

– Stvarali smo šanse u Dablinu, ali nažalost nismo uspjeli da postignemo gol. Nikada ne igramo da bismo remizirali, uvijek želimo pobjedu. Nažalost, nismo uspjeli u ovom meču, iako smo dali svoj maksimum. Ipak, znamo da od nas zavisi hoćemo li se plasirati na Svjetsko prvenstvo, sve je u našim rukama – rekao je Mutinjo i dodao:

– Sada nas čeka duel sa Srbijom. Želimo da ostvarimo dobar rezultat, da pobijedimo.

Na pitanje da li je predstojeći meč sa Srbijom bio opterećnje njegovom timu tokom duela sa Irskom, 35-godišnjak je odgovorio:

– Ne vjerujem, jer znamo da je svaki meč važan. Svjesni smo bili da će se odlučivati u posljednjem kolu, ali nismo mislili o tome unaprijed. Sada smo potpuno fokusirani na Srbiju.

Meč Portugal – Srbija na programu je u nedjelju od 20.45 časova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: guns for sale
Back to top button