BIHRUKOMET

ČOVJEK ZA ZAVRŠNICE Ratković: Uživamo u svakom meču, Trebinjci prepoznali naš trud

Mladi pivot Leotara Đorđe Ratković (19) polako ali sigurno izrasta u heroja trebinjskog premijerligaša. Nakon pogotka u posljednjoj sekundi za pobjedu Leotara u Gornjem Vakufu, gotovo identična situacija desila se i u derbiju kola na gostovanju kod Izviđača.

Iako je Leotar kontrolisao rezultat tokom 58 minuta meča, na kraju je morao da se spašava, a Ratković se u takvim situacijama snalazi najbolje. Doduše, Vladimir Tomić je provukao loptu kroz noge rivala i dao mu je kao na tacni.

– Ostao mi je onaj slađi dio posla, da plasiram loptu u mrežu – pojasnio je Ratković ključni detalj utakmice.

Rukometaši Leotara privukli su pažnju na sebe još prošle sezone, a ove su odličnim igrama izborili plasman na drugu poziciju, sa samo jednim porazom u osam utakmica.

– Četiri godine igranja Premijer lige donijelo nam je veliko iskustvo. Takođe, i dolazak trenera Darka Tavrića značio je da krećemo prema vrhu. Upravo je on počeo da gradi ekipu koja sada igra odlično, a ono što je možda i najvažnije, dosta pažnje posvećuje nama, mladim igračima. Marko Parežanin i ja smo standardni prvotimci, ali ima tu još igrača čije vrijeme tek dolazi. Prije svega tu mislim na braću Vasilija i Dimitrija Kovača koji su na pozajmici u Zrinjskom, Igor Grk igra na dvojnu registraciju u Višegradu, baš kao i golman Vasilije Stojanović koji sada brani u Hercegovini iz Nevesinja – istakao je Ratković.

Dobre igre i sjajni rezultati koji su Leotar doveli na drugo mjesto sada nameću i pitanje da li se Trebinjci nadaju eventualnom plasmanu na međunarodnu scenu.

– Na početku sezone Tavrić je rekao da nam je cilj da budemo u gornjem dijelu tabele i mi sada nastojimo da to ostvarimo. Iako niko ne priča o tome, sigurno je da bi svi mi voljeli da, kada smo već tu gdje jesmo, izborimo Evropu. Svaki sportista, pa tako i mi, želimo da napravimo iskorak, da se popnemo na stepenicu više, a to bi za nas bio plasman na međunarodnu scenu. Onaj prvi iskorak već smo napravili igrama i rezultatima ostvarenim ove sezone. Mislim da je najvažnije da nastavimo sa dobrim igrama, da prvenstvo odigramo što je moguće bolje, pa ako se plasiramo u Evropu, odlično, a ako ne, nije katastrofa i kraj svijeta, probaćemo naredne sezone – poručio je Ratković.

Iako su i fudbaleri Leotara članovi Premijer lige, čini se da rukomet u posljednje vrijeme privlači više publike.

– Rukomet je i prije imao svoju publiku, ali mislim da je Trebinjci tek sada vidjelo šta ima u svom gradu. Tribine dvorane “Miloš Mrdić” su iz utakmice u utakmicu sve punije i siguran sam da smo svi zajedno zaslužili tu vrstu nagrade. Uživamo u svakom meču – tvrdi mladi rukometaš.

A nagrada na koju je posebno ponosan, jeste poziv na okupljanje kadetske, reprezentacije Srbije.

– Selektor Đorđe Teodorović me uvrstio među najbolje mlade rukometaše Srbije i za mene je to bilo veliko i prelijepo iskustvo. Dobio sam šansu da upoznam mnogo dobrih rukometaša i ljudi, a kako u Srbiji slijedi smjena generacija, dobrim radom i uz malo sreće, mogu daleko da doguram. Nakon svega, imam ambiciju da i dalje budem član “orlova” i, ako sve bude u redu, jednog dana zaigram i za A selekciju. Moje je da radim, da se trudim i igram što bolje, a na njima je da to prepoznaju – zaključio je Ratković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button