FUDBAL

Irci bijesni: Poništen nam je savršeno regularan gol

Selektor fudbalske reprezentacije Republike Irske Stiven Keni smatra da je njegova ekipa oštećena protiv Portugala za “savršeno regularan gol”.

U pitanju je situacija iz nadoknade vremena kada je dosuđen prekršaj nad golmanom Ruijem Patrisijom nakon kog je Irska zatresla mrežu.

Španski sudija Hesus Hil Manzano je prednost u toj stiuaciji dao portugalskom čuvaru mreže i rezultat je ostao 0:0 do kraja.

– Ušli smo u utakmicu nervozno i dozvolili Portugalcima da kontrolišu meč sa loptom. Od sredine prvog dijela počeli smo da unapređujemo igru. U drugom poluvremenu bili smo bolji rival i igrali kvalitetniji fudbal. Igrali smo protiv ekipe koja je konstantno opasna, sa vrhunskim igračima, a dozvolili smo im samo nekoliko prilika. Pritom nam je poništen savršeno regularan gol – izjavio je Keni.

Irska je do sada sakupila šest bodova u kvalifikacijama za Mundijal i trenutno su četvrta ekipa u grupi A iza Luksemburga.

Srbija i Portugal, sa po 17 bodova, će u nedelju u Lisabonu odlučiti o pobjedniku grupe i direktnom učesniku Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button