BIHFUDBAL

Borac bolji od Kairata

Treća je bila sreća. Fudbaleri Borca nakon dva remija na pripremama savladali su kazahstanski Kairat 2:1 u trećoj utakmici u Turskoj.

Izabranici Nemanje Miljanovića odigrali su odličnu utakmicu, trkački i taktički. Djelovao je Borac sigurno protiv učesnika Lige konferencija.

Crveno-plavi povisili su na 2:0 u 14. minutu odličnim pogotkom Dejana Melega iz slobodnog udarca. Svi su očekivali centaršut, ali je iskusni vezista iznenadio sve, šutirao direktno u gol i prevario golmana Ustimenka.

Dva minuta kasnije Borac je poveo 2:0. Cvijanović je prošao i centrirao sa desne strane, Begić sve dobro ispratio i duplirao prednost crveno-plavih.

Igrao se 32. minut kada je Uljsin pogodio prečku. U nastavku su fudbaleri Kairata uspjeli da uguraju loptu u mrežu Borca, ali je dosuđen očigledan prekršaj nad Ćetkovićem i gol je poništen.

Do kraja poluvremena bilo je još nekoliko prilika na obe strane, ali rezultat se nije mijenjao.

U drugom poluvremenu Nemanja Miljanović dao je šansu velikom broju igrača, pogotovo mlađih, koji su se odlično pokazali.

U par navrata u čistim situacijama izblokirani su Brkić dva puta, te Jović.

Ipak mali pad koncentracije u redovima crveno-plavih u 86. minutu kaznio je Aria Barzegar. Inače u pitanju je Iranac koji je na probi u Kairatu.

Ekspedicija Borca u Banjaluku se vraća u nedelju. Prije povratka u subotu ih očekuju još dvije pripremne utakmice protiv ukrajinskog Dnjipra i rumunske Rešovije.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: Buy Denmark medicine
  2. Povratni ping: get redirected here
Back to top button