FUDBALREGION

Stanković postaje Stanojevićeva noćna mora

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković u potpunosti je nadmudrio Aleksandra Stanojevića, dobio taktičku bitku i popravio bilans u međusobnim okršajima.

Dugo je Stanojević važio za Zvezdinu babarogu zbog nesavaldivosti u duelima protiv “vječitog” rivala jer je imao učinak od pet pobjeda i jednog poraza protiv Crvene zvezde. Međutim, od povratka na klupu Partizana je počeo da kvari tu ličnu statistiku.

Bio mu je ovo bio peti vezani okršaj u kome nije osjetio slast pobjede. Ima dva remija, poraz na penale u finalu Kupa Srbije i još dva prvenstvena derbija. I tek tri postignuta gola. Sve protiv Dejana Stankovića! Lošiji učinak u karijeri Stanojević ima samo protiv Marčela Lipija iz vremena kada su bili rivali u kineskom fudbalu. Protiv legendarnog Italijana ima dva remija i četiri poraza u šest mečeva.

Što se Stankovića tiče, on je već postao trener sa ozbiljnim iskustvom u derbijima. Zvezdinom strategu je ovo bio sedmi meč, ima dvije prvenstvene pobjede, trijumf poslije penala u kupu, tri remija i tek jedan poraz. Uz gol-razliku 5:3.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button