FUDBALREGION

Urošević prije oluje srušio TSC

Fudbaleri Partizana savladali su TSC sa 2:0 u jednom od derbija 29. kola Superlige Srbije i sačuvali šanse da plej-of dočekaju na prvom mjestu.
Beograđani su sve riješili u prvom poluvremenu zahvaljujući inspirisanom Slobodanu Uroševiću koji je postigao oba gola. U 11. minutu dosuđen je faul na ivici šesnaestesrca, a pored lopte je bilo nekoliko fudbalera. Natho se prvi zaletio, onda je petom samo ostavio Uroševiću, koji je lijevom nogom poslao snažan udarac pored živog zida i tako doveo svoj tim u prednost.
Odlični bek je ponovo zatresao mrežu u 33. minutu kada je glavom proslijedio loptu u mrežu nakon centaršuta iz slobodnog udarca.
Gosti iz Bačke Topole došli su u Humsku da igraju fudbal, vidjelo se to od prvog minuta. Odlično su otvorili meč, i ali inicijativu i šansu da povedu, ali nisu uspjeli. Nastavili su u istim ritmu i poslije prvog pogotka, ali nisu uspjeli da savladaju Aleksandra Popovića. Početkom drugog poluvremena Humsku je zasulo veliko nevrijeme, a poslije toga ritam je opao i rezultat se nije mijenjao.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button