FUDBAL

MODRIĆEVO GENIJALNO DODAVANJE “Podignite spomenik Hrvatu”

Luka Modrić još jednom je oduševio svojom fudbalskom vještinom i doveo do ekstaze ljubitelje ove igre.

Da nije bilo 36-godišnjeg Hrvata, pitanje je da li bi Real Madrid izborio polufinale Lige šampiona. Real je nakon 3:1 u Londonu upao u ambis na Santjago Bernabeuu jer je sredinom drugog poluvremena Čelsi vodio 3:0.

Međutim, bio je dovoljan samo jedan trenutak magije hrvatskog fudbalera da se sve preokrene. Spektakularnom asistencijom spoljnom desnom omogućio je divan volej Rodrigu za 1:3 što je Realu donijelo produžetke, a tamo je tačku na priču stavio Karim Benzema i odveo Madriđane u polufinale.

Nakon meča u centru pažnje bio je naravno Modrić i njegova nova spektakularna predstava.

– Šta se više uopšte može reći o Modriću? Njegov pas slavnom vanjskom za Rodrigov gol kojim je spasao Real se ne može ni dostojno prepričati. Jednostavno, Modrić je genije i nema druge riječi koja ga bolje opisuje. Jedino možda mađioničar, jer baš takav bio je potez kojim je namjestio gol. S Modrićem na terenu ništa nije nemoguće – piše madridska “Marka”.

– Hrvatski genijalac već sada zaslužuje da mu Real podigne spomenik. Na revanšu protiv Čelsija prvo poluvreme proveo je više razmišljajući o obrani, nego o kreaciji i Real je to itekako osjetio. U drugom dijelu već je bio onaj dobro poznati Modrić, ali dodavanje za Rodrigov gol je potez apsolutnog genija! Čarobni Modrić dodao je još jednu utakmicu svojoj bogatoj kolekciji remek-djela – dodaje se.

Modrićevu desnu vanjsku odmah treba staviti u Realov muzej. Real je bio potpuno mrtav i izbačen iz LŠ, kada je Modrić izmislio dodavanje desnom vanjskom s lijeve strane. Lopta je tako putovala 25 metara prije nego što je završila na Rodrigovoj nozi, koja ju je lansirala u gol. Modrić je oživio Real svojim magičnim dodirom. Njegove partije na pragu 37. godine jedinstven su slučaj u fudbalu. Lukita jednostavno nije zaslužio da ispadne iz LŠ”.

Ali tu hvalospjevi ne prestaju.

– Luka Modrić je to opet uradio. Kada je Real bio najgori, pojavio se Hrvat i udahnuo mu život u trenucima dok je Čelsi meo pod s njegovom ekipom. Kante je izgubio loptu na centru, a Modrić je tako ostao bez čuvara. Trebalo mu je samo da podigne glavu kako bi vidio gdje mu je saigrač i odmah je vanjskom uputio spektakularan centaršut pred gol. Tamo se na drugoj stativi pojavio Rodrigo i pogodio. Realova klupa i cijeli Bernabeu ludački su slavili, a Modrić je još jednom spasao Real svojom genijalnošću.

I na društvenim mrežama su se utrkivali ko će dati Modriću veći kompliment, a najviše su ga poredili sa čuvenim vezistima Barselone iz njihove zlatne ere – Ćavijem i Inijestom te Vejnom Runijem iz Mančester junajteda.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button